Supa franciscana cu verdeturi si smantana

de RuxyRux in Supe, 3 Mai 2012 | 5676 vizualizari

 

Oare cum sa va descriu aceasta delicatesa in cuvinte? Aromele verdeturilor se combina intr-un mod extraordinar pentru a crea un gust desavarsit...caci da, aceasta supa este una desavarsita si dupa parerea mea este cea mai si cea mai gustoasa supa pe care am mancat-o vreodata! A meritat asteptarea, caut de multa vreme sa adun la un loc toate aceste verdeturi sub forma proaspata... si ma intorc la gustul minunat al supei pe care l-am descoperit astazi, se pare ca stiau calugarii franciscani ce stiau cand au inventat-o...si nu pot decat sa le multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi de macris
  • 1 legatura mare de busuioc
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 legatura de ceapa verde
  • o ceapa alba
  • 10 frunze de tarhon
  • 15 bucati de jales( salvie)
  • 2 lingurite de cimbru verde
  • 1/4 legatura de patrunjel verde( sau 2 lingurite)
  • 350 gr smantana groasa
  • 140 gr unt
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1/4 lingurita nucsoara tamaioasa( un praf)
  • 1 l si jumatate de supa de legume ( telina, dovlecel, ceapa, morcov)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa franciscana cu verdeturi si smantana:

Taiem ceapa si cea noua si cea verde cubulete la fel si usturoiul.

Eu am preparat supa in vasul Zepter.

Am incins la foc mediu vasul am pus uleiul si in el am topit untul( 140 gr). Am adaugat ceapa si usturoiul, putina sare si am fiert  totul  inabusit 3-4 minute. Am adaugat verdeturile tocate si le-am sotat impreuna cu ceapa 2-3 minute, am adaugat 100 ml supa de legume( gata preparata din timp) si am mai fiert putin la foc mic, inabusit cu capacul pus pe vas( 10 min).

Am adaugat si smantana apoi zeama de legume( toata) si am mai lasat pe foc inca 5 minute.

Am topit intr-un vas lingura de unt si am adaugat repede faina( o lingurita) , apoi am turnat totul peste supa. Inca zece minute si este gata supa, ea se va ingrosa usor.

Stingem focul, nu inainte de a potrivi gustul cu sare piper si nucsoara.

Dam oala de pe foc si mai adaugam 2 sau 3 linguri de smantana.

Decoram farfuria cu verdeturi tocate si apoi servim cu mare placere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa franciscana cu verdeturi si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste