Supa japoneza cu piept de rata

de Sylvia in Rata, 22 Oct 2014 | 2114 vizualizari

 

Poate pare ciudat dar de mancarea japoneza m-am indragostit pe loc deindata ce am avut ocazia sa mananc in cateva restaurante care faceam mancare japoneza adevarata pentru ca bucataria japoneza inseamna mult mai mult decat sushi, au supe minunate si aromate, orez cu bocul rotund cu diferite carnuri si omlete, taietei prajiti cu carne si legume, paste de toate felurile de la taietei udon, soba la cei de orez. Este o bucatarie sanatoasa si aromata, va doresc sa o descoperiti si sa o degustati pe indelete.

 

INGREDIENTE

  • taietei de orez
  • piept de rata
  • varza chinezeasca
  • spanac verde
  • ardei iute
  • usturoi
  • ghimbir proaspat
  • sos soia light
  • supa de pui
  • putina scortisoara
  • ceapa verde
  • coriandru proaspat
  • un fir de ulei de susan prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa japoneza cu piept de rata:

 Mancarea japoneza inspira culoare si prospetime de la prima privire, aromele ei te cuceresc repede desi se vede ca este o mancare simpla imediat simti nevoia sa o degusti si deindata ce ai gustat-o te indragostesti de ea ....impaca si cele mai pretentioase gusturi si poate fi deopotriva subtila sau bogata in intensitatea aromeleor in functie de dorinta celui care o mananca. 

  Prepararea supelor japoneze este extrem de simpla si sanatoasa , se merge aproape intotdeauna pe un fons de supa facuta separat cu ingredientele de baza si apoi pe gatirea rapida a legumelor si adesea a carnii in supa clocotita turnata peste ele direct in farfurie. In acest fel calitatile legumelor se pastreaza  intacte si avem parte de crocant si aromat in acelasi timp . 

   Se face o supa concentrata si aromata de pui ( un fond de pui ) la care se adauga  putin ghimbir proaspat tocat marunt ( cam 1 cm ) putin ardei iute, o lingura de sos soia light, putin usturoi tocat fin si un fir de scortisoara macinata cat se ia subtil intre 2 degete. Se lasa sa clocoteasca cateva minute timp in care pregatim legumele , taindu-le varza fasii si ceapa verde rondele. spanacul se lasa intreg. Taieteii de  orez se pregatesc conform indicatiilor de pe pachet cei care i-am avut eu sunt speciali de supa si au trebuit si lasati la inmuiat in apa si fierti, in general se prepara in cateva minute lasati in apa clocotita. se strecoara se clatesc din belsug cu apa rece sa oprim gatirea si se amesteca cu putin ulei de susan care ii aromeaza si ii impiedica sa se lipeasca. 

  Fasiile de rata se rumenesc la sec pret de 30 secunde pe fiecare parte, se pastreza la cald si se deglaseaza vasul in care au fost rumenite cu supa clocotica ca sa recuperam aroma delicioasa lasata de ele. 

  Montajul este extrem de simplu intr-un bol adanc se pun taieteii de orez, se adauga legumele ( spanacul, varza chinezeasca, ceapa verde) si bucatile de piept de rata . Se toarna peste supa clocotita si se lasa pret de 1-2 minute la infuzat. Se garniseste cu coriandru, rondele de ceapa verde, putin ardei iute si un fir de ulei de susan.  Este o supa care garantat o sa va cucereasca, o sa adorati complexitatea si multitudinea aromelor, este o explozie de senzatii , ceva ce merita savurat. 

 

TIPS-URI

1

pe aceeasi baza de supa puteti face si cu carne de pui sau cu carne de porc sub forma de piept de porc crud rumenit la tigaie cu fond de carne .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa japoneza cu piept de rata 348523
retete culinare - Supa japoneza cu piept de rata 348524
retete culinare - Supa japoneza cu piept de rata 348525
retete culinare - Supa japoneza cu piept de rata 348526
retete culinare - Supa japoneza cu piept de rata 348527
retete culinare - Supa japoneza cu piept de rata 348528

COMENTARII (17)

Sylvia 1

23.10.2014, 09:32

Mery sa stii ca rata este o carne foarte buna pentru sanatate si grasimea de rata eset foaret buna pt gatit , ia fa o incursiune in copilarie si gateste o rata te pup

Sylvia 1

23.10.2014, 09:33

Buni ma bucur ca va tenteaza

Ksenya 1

23.10.2014, 12:52

am s-o fac si eu numaidecat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55