Supa-crema de dovleac cu sunca afumata

de gab_s19 in Supe, 24 Oct 2013 | 973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel Hokkaido (cca. 1 kg)
  • 150 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 2 cepe mari
  • 200 ml frisca neindulcita
  • o lingurita de ghimbir ras sau uscat
  • o foaie de dafin
  • o jumatate de lingurita de chimen
  • 1 fir de patrunjel
  • o ceapa verde
  • 30 ml ulei (pentru prajit)
  • sare. putin piper
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de dovleac cu sunca afumata:

Sunca se taie cubulete si se pune la prajit in ulei(de preferat in aceeasi oala in care se va pregati supa). Dovleacului i se taie codita, se spala, se taie pe jumatate si i se scot semintele cu ajutorul unei lingurite.

Se curata ceapa si se taie si ea tot cubulete. Dupa ce sunca s-a rumenit, se scoate din oala si se pune de-o parte; ceapa se pune la prajit in uleiul in care s-a rumenit sunca. Dupa ce ceapa si-a schimbat culoarea, se adauga cubuletele de dovlecel, se amesteca si se lasa sa se inabuse cateva minute.

Se adauga si apa atat cat sa acopere cuburile de dovleac in intregime, ghimbirul, foaia de dafin si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 30 de minute, timp in care se mai amesteca din cand in cand prin oala.

Dupa ce bucatelele de dovlecel s-au fiert bine, se trage oana de pe foc, se scoate foaia de dafin si cu ajutorul unui mixer vertical se omogenizeaza supa pana cand devine foarte fina; daca este prea groasa, se mai adauga apa pana cand supa are consistenta dorita.

Se pune oala din nou la foc mic si se adauga si frisca neindulcita, patrunjelul tocat fin si sunca si se lasa sa dea in fiert. Se stinge focul si, la final, se adauga si ceapa verde taiata ineluse subtiri si piperul.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271829
retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271830
retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271831
retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271832
retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271833
retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271834
retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271835
retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271836
retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271837
retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271838
retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271839
retete culinare - Supa-crema de dovleac cu sunca afumata 271840

COMENTARII (8)

- TABITA - 1

24.10.2013, 20:41

gab_s19 1

24.10.2013, 21:26

babi5 1

20.12.2014, 19:39

W

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!