Supa-crema de leurda

de Anamaria7 in Supe, 31 Mar 2012 | 3203 vizualizari

 

In viata mea nu am mancat ceva mai bun! Oricat de exagerata ar parea afirmatia aceasta despre o simpla supa-crema. Am gustat pentru prima data in Viena si, sincer, nu ma puteam abtine din exclamat si admirat gustul incredibil! Am cautat o reteta, am modificat putin din ea si am testat-o azi. A iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 maini bune de leurda proaspata
  • 2 cepe verzi
  • 2-3 lg ulei de masline
  • 100 ml lapte
  • 100 ml iaurt gras
  • 1l supa
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de leurda:

Calim ceapa in uleiul de masline pana se inmoaie, apoi adaugam leurda curatata de codite si o inabusim. Cand s-a muiat si ea, punem supa calda, condimentam cu sare si lasam la foc mic cca 20min.

Dupa ce luam de pe foc, trecem totul prin blender. Adaugam amestecul de lapte si iaurt si potrivim gustul cu sare, daca mai trebuie.

 

TIPS-URI

1

Putem servi cu crutoane sau, am vazut undeva, cu telemea de capra, cubulete. Eu am preferat-o simpla, ca sa simt gustul puternic :)

2

Laptele si iaurtul se pot inlocui cu smantana.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa-crema de leurda 155134
retete culinare - Supa-crema de leurda 155135

COMENTARII (14)

Sim0na 1

01.04.2012, 19:34

N-am facut niciodata! Buna idee

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:48

buna buna buna

mihaelar63 1

14.05.2012, 17:50

Leurda e preferata mea din sezonul primaverii.
Infuzie de vitamine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55