Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2010 | 3614 vizualizari

 

Are diverse denumiri in functie de forma si de compozitie, eu am facut ieri nigirizushi care este facut din orez presat care are desupra o bucata de peste crud, fructe de mare sau omleta si temarizushi care este cel mai intalnit in bucatria familiala in japonia, este o bila de orez care are in compozitie bucati mici de peste crud, legume, fructe de mare .

 

INGREDIENTE

 Ingrediente necesare :

  • orez pentru sushi ( eu am folosit ieri o canita de cafea plina cu orez) dar se poate inlocui cu un orez mai lipicios  ,
  • otet de orez spune  reteta se poate inlocui un un otet alb daca nu gasiti ,
  • 2 linguri de zahar,
  • cateva de somon ( se poate inlocui cu pastrav afumat, macrou afumat, orice  peste crud afumat) , 
  • o bucata de castravete curatat,
  • wasabi,
  • sos de soya
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi:

 Preparare: am pus orezul la fiert, exact ca in instructiunile de pe pachet. Spalat bine prealabil, pus un volum de orez ( o canita am pus eu ) si 1,5 volume de apa rece, putina sare. Am lasat sa clocoteasca tare 2 minute apoi am dat focul incet si am mai lasat 13 minute pana la absorbtia completa a apei , amestecand incet din cand in cand. Apoi am lasat orezul la racit 10 minute. Separat am facut intr-un bol un sfert de canita de otet de orez, 2 linguri de zahar ( de trestie am pus eu ) si putina sare. Am turnat amestecul peste orez si am amestecat bine. Orezul este foarte lipicios dar bobul ramane totusi intreg .

   Intr-un bol am amestecat o parte din orez cu somon taiat cubulete mici de tot.In alt vs am amestecat orez cu cubulete mici de castravete . Din amestecurile obtinute am modelat bile mici de sushi, acestea sunt  temarizushi .

   Din alta parte de orez am modelat niste  suluri mici aplatizate peste care se pot pune fasii de peste crud . Acestea sunt  nigirizushi , puteti sa le puneti deasupra fructe de mare ( creveti sectionati, calamari) sau omleta  eu am pus doar somon de data asta si am pus si o fasie mica de alga de decor . Am facut un platou asortat cunigirizushi  si temarizushi ,  o gustare rece excelenta daca vreti sa testati si gusturi noi. Se servesc stropite cu putin sos de soia si pasta iute wasabi care seamana cu pasta noastra de hrean ( e tot ceva sortiment de  hrean) doarr ca e mult mai iute.

 

RETETA IN IMAGINI

Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi-0
Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi-1
Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi-2
Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi-3
Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi-4
Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi-5

COMENTARII (18)

Corinuta

Corinuta 1

18.08.2010, 14:38

Sylviuta, de sushi nush ce sa zic....n-am mancat, dar tare cuminti stau acolo-n farfurie!

Sylvia

Sylvia 1

18.08.2010, 15:46

Incearca unul

mihaelar63

mihaelar63 1

19.08.2010, 07:53

, grozava reteta caci nori nu gasesc, si eu am sa ,, ma joc ''cu
te-------shi si ne----z----shi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24