Tagliatelle cu ciuperci si carne

de raluca95 in Paste, 14 Ian 2015 | 840 vizualizari

 

De fiecare data cand nu stiu ce sa gatesc ma opresc la paste, sunt o mie de moduri diferite in care le putem gati.. Acestea sunt rapide si gustoase.. Sper sa va placa! :D

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne tocata
  • 300 g ciuperci (eu am folosit proaspete)
  • o ceapa tocata marunt
  • 3/4 catei de usturoi (aici depinde de gusturi, daca va place usturoiul sau nu)
  • jumatate de pahar de vin
  • o cutiuta de 200ml de smantana dulce pentru gatit
  • 300 g tagliatelle
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci si carne:

Punem la calit ceapa tocata cu putin ulei (eu de obicei folosesc de masline dar nu e obligatoriu, se poate folosi si cel de floarea soarelui sau de porumb), cand incepe sa devina trasparenta si sa se inmoaie, adaugam carnea si ciupercile tocate (nu prea marunt pentru ca scad) si le lasam sa se caleasca  impreuna dupa care adaugam vinul.

Cand alcoolul din vin s-a evaporat, adaugam si usturoiul tocat foarte marunt, putina sare si smantana dulce; lasam sa mai dea un clocot si stingem focul (puteti adauga putin piper macinat daca doriti si va place). Intre timp fierbem pastele (timpul de fierbere depinde de paste, eu am folosit tagliatelle, dar sunt bune orice tip de paste). Cand sunt fierte, scurgem apa, adaugam sosul si parmezanul si servim.

Sper sa va placa! 

 

COMENTARII (5)

raluca95 1

15.01.2015, 15:59

dantes 1

17.01.2015, 11:54

Bune!

raluca95 1

17.01.2015, 13:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41