Tarta cu afine din filmul "My blueberry nights"

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 27 Feb 2012 | 7069 vizualizari

 

Daca ati vazut filmul My blueberry nights nu se poate sa nu va fi intrebat "ce-are dom'le tarta aia cu afine de-i asa speciala?" ... ei bine, am aflat. Nu este doar dulce-acrisoara, cu blat usor crocant si proaspata ca o zi de martisor, dar se face si foarte usor :) Incercati-o, a meritat clar un rol important in film :)

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina secara alba
  • 2 cani si jumatate de afine
  • 1/3 cana ulei
  • 3/4 cana zahar
  • 2 lingurite extract vanilie
  • 2/3 cana lapte de orez, soia sau migdale
  • 1/2 cana sirop agave
  • 1/4 cana faina de porumb fina sau amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine din filmul "My blueberry nights":

Pasul 1: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul. In altul mai mic uleiul, laptele (eu de data aceasta am uitat sa trec pe lista sa cumpar de soia si am folosit lapte normal, insa am mai gatit cu lapte de soia/migdale si se comporta foarte bine) si extractul de vanilie (cum s-a scris si pe site, extractul chiar tine foarte mult, il recomand). 

Pasul 2: Peste faina cu zahar se adauga uleiul amestecat cu lapte, se amesteca usor cu o lingura, apoi se framanta un aluat elastic.

Pasul 3: Se clatesc afinele, se pun intr-un bol, peste ele se pune siropul de agave si faina (din aceea foarte fina) de porumb sau amidonul. Se amesteca. 

Pasul 4: Se rupe aluatul in doua. O parte se intinde pe masa presarata cu faina si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau in una de silicon care nu necesita hartie sau altceva. Se intinde putin si pe peretii vasului de copt, sa aiba margini. Apoi se pun afinele cu sosul dulce. Se intinde si cealalta foaie si se taie fasii ca in imagini. Fasiile se pun deasupra afinelor, formand patratele sau romburi. Se da la cuptorul preincins la 170 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Primele 30 de minute normal, iar ultimele am dat drumul doar la partea de sus a cuptorului electric pentru a obtine o crusta frumoasa. Pofta buna!

Citeste si-o poveste cu o tarta cu afine AICI :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine din filmul "My blueberry nights"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mihaelar63 1

14.05.2012, 12:29

Pentru inceput m-as da la tarta

Dya Daniela Andrei 1

02.10.2013, 12:35

Ce mai faci tu fata draga!? Imi este dor de tarta cu afine!

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 22:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura turnata, cu branza si afine