Tarta cu bezea si mar

de _Alina_ in Prajituri, 31 Oct 2012 | 3832 vizualizari

 

Acum ceva timp am fost invitati la niste prieteni. Am zis sa nu mergem cu mana goala... Si cum eram in criza de timp am zis sa fac aceasta tarta. Se prepara usor, necesita putine ingrediente si e MEGA delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt nesarat
  • 1 si 1/2 lg zahar
  • 1 si 1/2 cana faina de grau
  • 13 lg apa rece/lapte rece
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • Bezea:
  • 2 albusuri
  • 3/4 cana de zahar tos
  • 2 lgt cu varf amidon din porumb
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • +
  • 1 si 1/2 mar golden
  • 1 lg zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu bezea si mar:

1. Ca sa preparam aluatul, amestecam toate ingredientele si framantam 5-10 min. Cat se odihneste aluatul, pregatim bezeaua batand albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zahar putin cate putin in albusuri si mixam pana la dizovarea completa a acestuia. In final adaugam amidonul cernut si esenta si incorporam cu ajutorul mixerului.

2. Intindem aluatul si il punem in forma de tarta  cu diametrul de 20 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina, taiem marginile aluatului. Punem bezeaua in cetru si nivelati, deasupra punem marul feliat subtire si presaram zaharul brun.

3. Introducem in cuptorul incalzit in prealabil 15 min la 190 °C, reducem apoi la 150 °C pentru inca 25 min, iar la final timp de 5 min la 200°C.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Aluatul il puteti pune la frigider pentru cel putin 30 min (eu n-am facut pasul acesta pt ca ma grabeam :)

2

Dupa ce puneti aluatul in tava puteti sa il intepati cu o furculita din loc in loc - si acest pas l-am sarit pentru ca tava mea e din silicon :D si m-am temut sa nu o stric ;;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bezea si mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere cu aluat crocant