Tarta cu dovlecei

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2015 | 1735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 550 g faina
    • 25 g drojdie
    • 100 gr sana
    • 250 ml apa calduta
    • 3 linguri ulei
    • 1 lingurita zahar
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 2 dovlecei micuti
    • 300 g mozzarella
    • 5-6 linguri parmezan ras
    • 2 rosii
    • 1 lingurita rozmarin uscat
    • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Aluatul: Eu am pregatit o cantitate mai mare de aluat, pentru ca am mai pregatit ceva (o sa va arat zilele urmatoare), dar daca vreti sa faceti aluat doar pentru tarta, e suficient sa il pregatiti din 250 gr. faina si micsorati si cantitatile celorlalte ingrediente. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa amestecam, adaugam sana. Apa calduta o turnam treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicos. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 35-40 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura: Spalam dovleceii, ii taiem rondele subtiri. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam sa se scurga cam 30 de minute. Mozzarella o taiem cuburi potrivite, rosiile le spalam, le facem felii rotunde. Dupa ce aluatul a dospit, rupem din el o bucata, dar mai putin de jumatate. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina, punem aluatul si il intindem cu degetele spre margini facand si o mica bordura. Il intepam cu furculita, asezam felii de dovlecel, cuburi de mozzarella, putin parmezan ras. Asezam ultimul strat de dovlecel, mozzarella, feliile de rosii si restul de parmezan. Presaram putin piper si rozmarinul. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra si aluatul este patruns. O scoatem cand este gata, o lasam putin la racorit si servim. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu dovlecei 397232
retete culinare - Tarta cu dovlecei 397233
retete culinare - Tarta cu dovlecei 397234
retete culinare - Tarta cu dovlecei 397235
retete culinare - Tarta cu dovlecei 397236
retete culinare - Tarta cu dovlecei 397237
retete culinare - Tarta cu dovlecei 397238
retete culinare - Tarta cu dovlecei 397239

COMENTARII (32)

Rocsi 1

11.09.2015, 11:22

Multumesc Aletta

mihaelar63 1

30.05.2016, 22:28

Rocsi 1

31.05.2016, 19:48

Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29