Tarta cu legume si miez de lapte

de Oana in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2014 | 9094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 1 morcov mare
  • putin ardei gras galben
  • 1 cutie miez de lapte Diete de la Delaco- 3 turnulete
  • 200 gr smantana sau branza de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri parmezan ras+ 2 linguri pentru gratinat
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • Blat:
  • 100 gr unt
  • 3 linguri apa rece
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume si miez de lapte:

Se prepara mai intai aluatul. Se pune untul rece taiat cubulete in vasul de la robot, se adauga sare si faina si se mixeaza lejer pana se obtin fulgi de aluat. Se adauga apoi apa rece si se mixeaza pana se incorporeaza aluatul. Se scoate aluatul din vas si se face o bila, se pune in folie de plastic si se tine la frigider pana se pregateste umplutura.

Morcovul, dovlecelul si zucchini ar fi ideal sa aiba aceeasi dimensiune. Morcovul se curata de coaja, dovleceii nu, doar se indeparteaza cotoarele. Se feliaza pe lung in fasii subtiri. Se pregateste si amestecul de branza. Miezul de lapte se zdrobeste cu furculita, se amesteca cu smantana, se pun ouale batute bine si parmezanul proaspat ras. Se adauga sare si piper dupa gust si putina nucsoara proaspat rasa.

Se scoate aluatul de tarta din frigider si se intinde o foaie subtire, de dimensiunea tavii. Eu am folosit o tava dreptunghiulara mica de 20x25 cm, dar se poate face si in tava rotunda, ca cea de tort, cu pereti detasabili.

Se asaza feliile de dovlecei, morcovi si zucchini circular, de jur imprejurul tavii, alternand frumos culorile. Eu am adaugat din loc in loc si felii de ardei gras galben. Se umple tava cu legume si apoi se toarna deasupra amestecul de branza, umpand toate spatiile libere.

Se coace tarta in cuptorul preincalzit, la 180-190 grade, timp de 45-50 minute. Cand este gata se presara deasupra parmezan ras si se mai lasa 5-10 minute in cuptor, sa se gratineze frumos. 

Se lasa tarta sa se raceasca putin si apoi se feliaza.

 

TIPS-URI

1

Aluatul se intinde perfect intre doua hartii de copt, se poate apoi masura usor daca s-a ajuns la dimensiunea tavii ridicand hartia de copt cu tot cu aluat. Cand se transfera in tava, hartia de dedesubt se lasa in tava si se indeparteaza doar cea de deasupra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350239
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350240
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350241
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350242
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350243
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350244
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350245
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350246
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350247
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350248
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350249
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350250
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350251
retete culinare - Tarta cu legume si miez de lapte 350252

COMENTARII (24)

Panacris 1

06.11.2014, 07:43

Senzațională!

Xandrinne 1

09.11.2014, 02:22

Papalapap 1

05.12.2014, 16:25

Cat de bine arata!!!!!!! Imi ploua in gura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29