Tarta cu legume si miez de lapte

de Oana in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2014 | 13830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 1 morcov mare
  • putin ardei gras galben
  • 1 cutie miez de lapte Diete de la Delaco- 3 turnulete
  • 200 gr smantana sau branza de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri parmezan ras+ 2 linguri pentru gratinat
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • Blat:
  • 100 gr unt
  • 3 linguri apa rece
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume si miez de lapte:

Se prepara mai intai aluatul. Se pune untul rece taiat cubulete in vasul de la robot, se adauga sare si faina si se mixeaza lejer pana se obtin fulgi de aluat. Se adauga apoi apa rece si se mixeaza pana se incorporeaza aluatul. Se scoate aluatul din vas si se face o bila, se pune in folie de plastic si se tine la frigider pana se pregateste umplutura.

Morcovul, dovlecelul si zucchini ar fi ideal sa aiba aceeasi dimensiune. Morcovul se curata de coaja, dovleceii nu, doar se indeparteaza cotoarele. Se feliaza pe lung in fasii subtiri. Se pregateste si amestecul de branza. Miezul de lapte se zdrobeste cu furculita, se amesteca cu smantana, se pun ouale batute bine si parmezanul proaspat ras. Se adauga sare si piper dupa gust si putina nucsoara proaspat rasa.

Se scoate aluatul de tarta din frigider si se intinde o foaie subtire, de dimensiunea tavii. Eu am folosit o tava dreptunghiulara mica de 20x25 cm, dar se poate face si in tava rotunda, ca cea de tort, cu pereti detasabili.

Se asaza feliile de dovlecei, morcovi si zucchini circular, de jur imprejurul tavii, alternand frumos culorile. Eu am adaugat din loc in loc si felii de ardei gras galben. Se umple tava cu legume si apoi se toarna deasupra amestecul de branza, umpand toate spatiile libere.

Se coace tarta in cuptorul preincalzit, la 180-190 grade, timp de 45-50 minute. Cand este gata se presara deasupra parmezan ras si se mai lasa 5-10 minute in cuptor, sa se gratineze frumos. 

Se lasa tarta sa se raceasca putin si apoi se feliaza.

TIPS-URI

1

Aluatul se intinde perfect intre doua hartii de copt, se poate apoi masura usor daca s-a ajuns la dimensiunea tavii ridicand hartia de copt cu tot cu aluat. Cand se transfera in tava, hartia de dedesubt se lasa in tava si se indeparteaza doar cea de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu branza afumata