Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 14 Mai 2012 | 3123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere verzi;
  • 4 ouă;
  • 350 mL smântână lichidă;
  • 1/2 cană zahăr;
  • coaja de la o potrocală;
  • 1 lg apă flori de portocal;
  • 1/2 lgţ scorţişoară;
  • sare.
  • Aluat
  • 1 cană + 1/2 făină;
  • 200 g unt;
  • 1 ou;
  • 3 lg zahăr;
  • 1/2 lgţ praf de copt;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală:

Se pregăteşte aluatul:

Se cerne făina, se amestecă împreună cu praful de copt;

- se adaugă untul la temperatura camerei, oul, 3 lg zahăr, un praf de sare;

- se formează aluatul şi se ţine la rece câteva ore (eu l-am ţinut peste noapte).

Merele se spală, se decojesc şi se taie felii subţiri. 

Se amestecă: smântâna, ouăle, coaja de portocală, zahărul, esenţa, un praf de sare; se mixează până se dizolvă complet zahărul.

Se întinde aluatul cu sucitorul, se pune într-o tavă pentru tarte;

- se aşează merele, se presară scorţişoara;

- deasupra se toarnă compoziţia de smântână şi ou. 

Se coace timp de 35-45 minute.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere rase