Tarta cu nuca de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 25 Oct 2016 | 4940 vizualizari

 

Pentru iubitorii de cocos, aceasta tarta e grozav de buna! Te lingi pe degete ...

 

INGREDIENTE

Pt. crusta:

  • 250 g faina
  • 110 g unt rece
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 3-4 lg apa rece

Pt. crema de cocos:

  • 1 ou mare
  • 2/3 cana zahar
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lg amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 lg lapte

Pt. topping:

  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 1 lg nuca de cocos
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nuca de cocos:

Crusta: Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul si apoi untul rece taiat bucatele. Se amesteca mai intai cu ajutorul degetelor, apo se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat elastic si omogen. Se adauga apa rece in functie de cat este nevoie. Se intinde aluatul in  forma rotunda, astfel incat sa acopere si peretii formei de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15-20 de minute pana prinde o usoara culoare aurie. Se lasa sa se raceasca bine.

Crema: Intr-o craticioara se mixeaza bine oul cu sarea si zaharul. Se adauga amidonul, se amesteca, apoi se toarna laptele si se omogenizeaza. Se da cratita pe foc mediu si se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand continuu pentru a nu se prinde de fund. Cand este gata, se stinge focul, se adauga nuca de cocos si esenta de vanilie. Se omogenizeaza.

Ciocolata impreuna cu laptele se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste toata ciocolata. Se pastreaza 2 lg de ciocolata topita, restul se toarna peste crusta si se da 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata. Se adauga apoi crema de cocos si se niveleaza pe toata suprafata.

Topping: Frisca se mixeaza impreuna cu esenta de vanilie. Nuca de cocos se pune intr-o tigaie, fara ulei si se prajeste usor pana devine aurie.

Se formeaza moatze de frisca peste crema de cocos, pe mijloc se presara nuca prajita iar pe margini se deseneaza cu ciocolata.

TIPS-URI

1

Cine nu agreeaza nuca de cocos, poate prepara o budinca simpla de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu portocale