Tarta pentru Mos Craciun

de ANCA in Prajituri, 17 Dec 2010 | 3159 vizualizari

 

O reteta simpla, gustoasa, care-ti va parfuma seara de Ajun cu arome de scortisoara si mere coapte! Cum ar putea refuza Mos Cracun asa bunatate pufoasa?:)) Si dupa ce o va gusta, cu siguranta iti va mai lasa un cadou in plus:)

 

INGREDIENTE

  • 6-7 mere
  • dulceata de afine sau visine
  • unt
  • miez de nuca
  • 5 oua (la temperatura camerei)
  • 5 linguri zahar brun
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta pentru Mos Craciun:

Se curata merele de coaja si se scoate cotorul, apoi se stropesc cu putin suc de lamaie. Se aseaza fiecare intr-un vas yenna sau forma de tort, uns cu unt. In fiecare scobitura, punem bucatele de miez de nuca, o lingurita de dulceata de afine, presaram putina scortisoara pe mere si asezam deasupra lor din loc in loc, bucatele de unt.

Se introduce tava la cuptor cca 30 minute, pana se inmoaie putin merele.

Intre timp, batem spuma albusurile care trebuie sa fie la temperatura camerei, nu direct din frigider. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, se adauga si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza in albusuri, amestecand usor de sus in jos. Se adauga faina (in care am amestecat praful de copt) in ploaie si se incorporeaza in aluat.

Cand merele sunt rumenite, adaugam peste ele compozitia de aluat si dam la cuptor inca 30 minute, pana trece testul scobitorii.

Se lasa putin sa se racoreasca, se rastoarna pe platou, se unge bine tarta cu miere, apoi se presara nuca maruntita.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta pentru Mos Craciun-0
Tarta pentru Mos Craciun-1
Tarta pentru Mos Craciun-2
Tarta pentru Mos Craciun-3
Tarta pentru Mos Craciun-4

COMENTARII (26)

ANCA

ANCA 1

27.12.2010, 19:27

ma bucur ca ti-a placut!

DIANA B

DIANA B 1

09.02.2011, 09:53

LA MULTI ANI , Anca ! Sa fii sanatoasa si fericita si sa te bucuri de prietenii virtuali BUCATARAS

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 22:00

ce frumos si tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!