Tarte cu ricotta si smochine

de adriana65 in Prajituri, 3 Oct 2013 | 918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 125 g unt rece tăiat cubuleţe
  • 100 g zahăr fin
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Ingrediente pentru dulceaţă de smochine:
  • 4 smochine
  • o lingură de zahăr
  • 20 unt
  • câteva picături de coniac
  • Ingrediente pentru topping:
  • 250 g ricotta
  • 100 g zahăr fin
  • 1 gălbenuş de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu ricotta si smochine:

Pentru prepararea blatului punem toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie la care se ataşează cuţitul. În 2 - 3 minute amestecul este omogenizat, gata pentru a fi pus într-o folie alimentară şi dat la frigider pentru o oră.

Smochinele se spală, se şterg, se îndepărtează codiţele  apoi se taie felii. Se pun într-o crăticioară, se adaugă puţin coniac şi se pun la fiert 1 - 2 minute. Se adaugă zahărul, se mai fierbe până se topeşte acesta apoi se adaugă untul.  Vasul se pune la rece. După răcire, cu ajutorul blenderului, mixăm smochinele pentru a obţine dulceaţa. Eu am preferat să prepar dulceaţa puţin mai groasă, dar dacă o vreţi mai subţire adăugaţi la începutul preparării 50 ml apă.  Pe o planşetă întindem aluatul la o grosime de 1/2 cm. şi tăiem cercuri puţin mai mari decât formele de tarte. Aluatul este suficient pentru 6 tarte. Se întinde aluat în fiecare formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Surplusul de pe margini se taie cu un cuţit. În fiecare formă se adaugă câte 2 linguri dulceaţă de smochine şi câte 2 - 3  linguri cremă de ricotta obţinută prin frecarea  brânzei ricotta cu zahăr şi gălbenuş de ou.  Formele cu tarte se pun în cuptorul încălzit la 180 grade C şi se coc aproximativ 20 minute. Se scot din cuptor şi după răcire se pudrează cu zahăr pudră. 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarte cu ricotta si smochine-0
Tarte cu ricotta si smochine-1
Tarte cu ricotta si smochine-2
Tarte cu ricotta si smochine-3
Tarte cu ricotta si smochine-4
Tarte cu ricotta si smochine-5

COMENTARII (18)

laura_n

laura_n 1

04.10.2013, 14:40

minunate! imi place la nebunie tot ce ne prezinti

camelia75

camelia75 1

04.10.2013, 16:44

Excelente!!!Am sa le incerc!

adriana65

adriana65 1

14.10.2013, 21:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!