Tiramisu cu nuci caramelizate

de Miha in Prajituri, 1 Mar 2012 | 5215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru caramel:
  • 200 g miez de nuca
  • 150 g zahar
  • Pentru prajitura:
  • 1 pachet piscoturi (200 g)
  • 150 g iaurt grecesc
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana cafea tare, neindulcita
  • ~ 100 ml frisca batuta, pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu nuci caramelizate:

Caramel:

Caramelizam zaharul intr-un vas mic. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului adaugam nuca si amestecam usor, pana toata nuca este acoperita de caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-au racit si caramelul s-a intarit foarte bine se pun intr-o punga mai groasa si se sfarama cu ciocanul de snitele.

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la frigider pana se intareste crema. Se poate pune si la congelator pentru a scurta timpul de asteptare.

Mixam crema de ciocolata pana aceasta devine pufoasa. Separat, mixam mascarpone cu iaurtul, apoi amestecam usor cele 2 compozitii, amestecand cu o spatula. La sfarsit, adaugam ~ jumatate din cantitatea de nuci caramelizate, restul se pastreaza pentru ornat. Inmuiem piscoturile in cafea. Se insiropeaza foarte putin si numai pe o parte, astfel incat sa poata absorbi si din umezeala cremei.

Intr-o tava de chec tapetata cu folie de aluminiu sau folie alimentara se formeaza un strat de piscoturi. Turnam jumatate din crema, acoperim cu un alt strat de piscoturi putin insiropate, restul de crema si inca un strat de piscoturi. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

Rasturnam prajitura pe un platou, acoperim cu un strat subtire de frisca si tapetam cu restul de nuci caramelizate.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu nuci caramelizate-0
Tiramisu cu nuci caramelizate-1
Tiramisu cu nuci caramelizate-2

COMENTARII (39)

Ubulika

Ubulika 1

02.03.2012, 22:28

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

03.03.2012, 18:02

delicios

VERONICA2607

VERONICA2607 1

07.03.2012, 21:17

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!