Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia

de Catalina L in Vita, 17 Dec 2017 | 2958 vizualizari

 


Va prezint o macare traditionala si foarte populara in Cambogia si in Vietnam.
Pentru un bun rezulat trebuie să alegem o carne de vită de calitate.
Resultatul este exceptional iar sosul este delicios.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/tocana-de-vita-loc-lac-cambodgia.html
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne de vita - vrabioara, file
  • 2-3 linguri ulei vegetal
  • 2 cepe esalota
  • 1 catel de usturoi mic
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • cateva foi de salata
  • 2 rosii taiate felii
  • 1/2 castravete lung
  • orez natur

Marinata :

  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos de rosii (sau ketchup)
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 varf de sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de amidon de porumb -Maïzena
  • 1 lingurita rasa de paprika (afumata daca aveti)
  • cateva picaturi de ulei de susan

Sos:

  • sucul de la o lamaie verde
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 lingura apa
  • 1 varf de zahar
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia:

Taiati carnea de vita in cuburi.

Amestecati ingredientele pentru marinată, adaugati carnea si amestecati bine.

Dati la rece 1-2 ore, amestecati de cateva ori.


Puneti uleiul la-ncalzit intr-un wok sau tigaie. Prajiti ceapa esalota tocata (pastrati o jumatate de ceapa), adaugati carnea si marinata.

Sotati timp de 10 minute, parfumati cu uleiul de susan.

Pregatiti orezul natur cum aveti obiceiul.

Tocati ceapa pastrata si catelul de uturoi.

Prajiti-le intr-o tigaie in 2 linguri de  ulei, adaugati bulionul de rosii si orezul gatit.

Puneti sare, piper, amestecati 2-3 minute.

 

Tocanita Loc Lac est de obicei servita cu un sos preparat din suc de lamaie verde, o lingura de sos de peste, un pic de zahar si piper.

 

Preparati farfuriile, asezati cateva felii de salata, puneti carnea deasupra . Arozati-o cu sos.

Acompaniati cu orez si felii de rosii si castraveti (si felii de ceapa daca preferati).

Serviti cu sosul preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tuslama