Tocanita de ciuperci cu pui si smantana

de Alinutza80 in Pui, 16 Noi 2012 | 17669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de pui (ciocanele )
  • 500 gr. ciuperci(pleurotus)
  • 500 gr. smantana
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu pui si smantana:

Bucatile de pui se spala, se curata, se usuca cu servetele de bucatarie si se da cu sare.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins, apoi se prajesc  pe toate partile. Se scot si se lasa deoparte .Ciupercile se spala, apoi se rup in bucati .

Ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Intr-o cratita se pune la incins putin ulei si se caleste ceapa pana devine aurie. Se adauga ciupercile si se amesteca usor pana se inmoaie putin. Peste ceapa si ciuperci se adauga 500 ml de apa si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute dupa care se adauga bucatile de pui prajit . Se lasa sa fiarba impreuna tot aproximativ 5 minute .

In smantana se adauga cele 2 linguri de faina si se mesteca bine sa nu ramana cocoloase, apoi se adauga peste pui si se lasa sa fiarba putin.

Se adauga sare si piper dupa gust. La sfarsit se adauga patrunjelul si se opreste focul.

Am servit cu mamaliga.

A iesit o bunatate!

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de ciuperci cu pui si smantana-0
Tocanita de ciuperci cu pui si smantana-1
Tocanita de ciuperci cu pui si smantana-2
Tocanita de ciuperci cu pui si smantana-3
Tocanita de ciuperci cu pui si smantana-4
Tocanita de ciuperci cu pui si smantana-5
Tocanita de ciuperci cu pui si smantana-6
Tocanita de ciuperci cu pui si smantana-7

COMENTARII (21)

Cris2711

Cris2711 1

17.11.2012, 00:08

wow,atat de mult imi place

Alinutza80

Alinutza80 1

18.11.2012, 16:39

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24