Tocanita de porc cu cartofi

de Sim0na in Porc, 29 Apr 2015 | 1734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 g pulpa porc cu grasime
  • 6 fire ceapa verde
  • ½ ardei capia
  • 2 bucati morcov
  • 5 catei usturoi
  • 1 fir rozmarin
  • cimbru
  • boia dulce
  • piper boabe
  • suc de rosii
  • sare
  • ulei
  • 6 cartofi
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi:

Intr-un vas am pus putin ulei si bucatile de carne lasandu-le la calit cateva minute, pana si-au schimbat culoarea pe toate partile. Am scos carnea, si le-am dat deoparte, uleiul l-am aruncat.

Ceapa, ardeiul si morcovul le-am taiat bucati potrivite si le-am pus la calit pana s-au inmuiat. Am adaugat bucatile de carne, cateii de usturoi taiati pe lung si am completat cu apa calda cat sa acopere bucatile de carne. La primele clocote am pus crenguta de rozmarin, cimbru si o lingurita rasa de sare. Am lasat sa fiarba cca jumatate de ora, completand cu apa de cate ori este cazul, apoi am pus 2 lingurite de boia dulce si cca 150 ml suc de rosii si am mai lasat sa fiarba vre-o 5 minute.

Intre timp am pregatit cartofii, curatandu-i si taindu-i cubulete, apoi i-am pus in tocanita, lasandu-i pana ce sunt fierti, iar sosul a scazut putin. La final am pus patrunjelul tocat maunt.

Va invit la masa!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocanita de porc cu cartofi 378100
retete culinare - Tocanita de porc cu cartofi 378101
retete culinare - Tocanita de porc cu cartofi 378102

COMENTARII (16)

Panacris 1

30.04.2015, 08:01

Rocsi 1

30.04.2015, 11:22

O tocanita tare gustoasa!

anca_rm 1

30.04.2015, 13:58

aromata si gustoasa tocanita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21