Tocanita de porc cu cartofi

de mirela0911 in Porc, 11 Ian 2016 | 1959 vizualizari

 

A iesit o tocanita tare buna, delicioasa de fapt!

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 lgt pasta de ardei
  • sare roz de himalaya
  • piper proaspat macinat
  • 5 cartofi rosii, mari
  • 2 frunze de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi:

Se spala bine carnea, se sterge cu prosop de hartie si se taie cubulete potrivite.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga carnea. Se caleste pana devine alba. Se adauga ceapa taiata marunt si pasta de ardei. Se lasa sa se caleasca putin impreuna.

Morcovul se curata si se taie rondele, la fel si pastarnacul. Telina se curata si se taie cubulete. Se adauga peste carne, se amesteca dupa care se pune apa cat sa treaca de nivelul carnii. Se condimenteaza cu sare si piper apoi se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Din cand in cand se verifica carnea. 

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.

Cand carnea este aproape gata, se adauga cartofii, frunzele de dafin si se lasa pe foc pana cand sunt facuti cartofii. Se stinge focul, se inlatura frunzele de dafin, se acopera si se lasa putin sa se odihneasca.

Se serveste asezonata cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Durata de fierbere depinde si de felul carnii.

2

Pe parcurs, daca e nevoie se mai adauga apa fierbinte.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de porc cu cartofi-0
Tocanita de porc cu cartofi-1
Tocanita de porc cu cartofi-2
Tocanita de porc cu cartofi-3
Tocanita de porc cu cartofi-4
Tocanita de porc cu cartofi-5
Tocanita de porc cu cartofi-6

COMENTARII (18)

anca_rm

anca_rm 1

12.01.2016, 08:51

super buna

dantes

dantes 1

12.01.2016, 09:31

Buna!

Catalina L

Catalina L 1

13.01.2016, 18:16

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!