Tort a la Mihaela

de mihaelabod in Torturi, 30 Ian 2011 | 2840 vizualizari

 

De ziua mea ma gandeam ca tort sa fac, ca mie nu-mi plac cele cumparate si am optat pentru unul simplu.Ca decoratiuni am facut trandafiri din pasta de lapte praf numai ca mi-a iesit cam tare aluatul si nu mi-au iesit cum ar trebui.Sotul meu a fost foarte surprins cand m-a vazut facand florile pentru ca era pentru prima oara cand faceam asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 9 linguri zahar(nu imi place foarte dulce,plus ca vine si insiropat)
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • 1 praf de copt

 pentru crema

  • 500g smantana+aproximativ 350g smantana pentru ornat
  • fructe de padure(eu am avut congelate)
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • zahar dupa gust
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort a la Mihaela:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul,esenta,coaja rasa de portocale si se mixeaza bine pana devin albicioase,dupa care se adauga albusurile si se amesteca cu o lingura sau cu o paleta de jos in sus,usor sa nu se lase compozitia.Intr-o strecuratoare am amestecat faina cu cacao si praful de copt,cerneam putin peste compozitie,amestecam si tot asa pana am terminat cu faina.Am luat o oala mare,sa iasa un tort strasnic,l-am uns cu ulei si l-am tapetat cu faina,am pus amestecul si l-am dat la cuptor cam 30-35min la 180grade si faceti testul cu scobitoarea.L-am lasat sa se raceasca si l-am taiat in trei parti.

Crema este de fapt smantana mixata pana devine frisca,amestecata cu zahar,esenta si zaharul vanilat.

Montarea:se insiropeaza fiecare parte cu visinata,se pune jumatate din crema,fructe de padure,blat,crema ,blat si se orneaza cu frisca din cele 350g smantana si se presara ciocolata rasa.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort a la Mihaela-0
Tort a la Mihaela-1
Tort a la Mihaela-2

COMENTARII (38)

Ina

Ina 1

30.01.2014, 18:50

La multi ani!

Geanina87

Geanina87 1

30.01.2014, 21:08

La multi ani!

diaconta

diaconta 1

30.01.2015, 09:36

La multi ani !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12