Tort aniversar 2

de lili in Torturi, 23 Ian 2011 | 3828 vizualizari

 

Deoarece pe 24 ianuarie mama si tata fac 52 de ani de la casatorie le-am facut special acest tort. Le spun La multi ani!!! Sa va am aproape inca multi ani de acum incolo....

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 12 oua
  • 12 lg. fructoza ( sa nu fie prea pline) 
  • 12 lg. faina.

Ingrediente pentru crema de budinca: 

  • 2 plicuri frisca light de la Dr. Oetker 
  •  un plic budinca de capsuni de la Dr. Oetker 
  • 4 lg.fructoza
  • 350 ml. lapte 
  • cativa capsuni din compot  
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 2:

 Blatul:

Albusurile le batem spuma, adaugam fructoza, galbenusurile si apoi faina. dam la cuptor blatul cca.45 minute. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e copt.

Crema de budinca


-300 ml lapte cu 4 lg de fructoza am pus pe foc ,praful de budinca l-am amestecat cu 50 ml lapte si am pus in laptele fierbinte ,am amestecat pana s-a ingrosat ,apoi am dat la rece acoperit cu folie deasupra ca sa nu faca pojghita.
Crema rece se mixeaza bine ,apoi se pune cate o lg de frisca batuta in ea .Iar la final se pun bucatile de capsune si se amesteca bine.

Umplem tortul cu crema obtinuta.

tortul este ornat cu floricele din  buttercream, in culori mov si crem.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort aniversar 2-0
Tort aniversar 2-1
Tort aniversar 2-2

COMENTARII (22)

lilik

lilik 1

24.01.2011, 14:39

La cat mai multi ani!!!!!Sa fie sanatosi si fericiti
f frumos tort

lili

lili 1

25.01.2011, 19:30

fetelor va multumesc din suflet

elena1988

elena1988 1

03.02.2011, 10:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!