Tort aniversare

de simo_brkic in Torturi, 5 Oct 2012 | 3239 vizualizari

 

Tineam neaparat sa fac o surpriza unei prietene a carei fata azi face 18 ani ,initial ideea era sa il acopar cu ciocolata si sa il decorez,dar poi m am gandit sa copiez niste poze si sa il fac asa (pozele sunt din hartie comestibila)

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 1 esenta vanilie
  • 200 ml frisca(crema)
  • 100 g nutella duo/finetti
  • 200 g ciocolata alba
  • 50 g unt(glazura)
  • 25 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversare:

Blatul: batem albusele cu zaharul bine pana cand devine crema spumoasa; adaugam galbenusurile si continuam sa amestecam dar cu o lingura de lemn. Adaugam faina, praful de copt si esenta. Punem la cuptor timp de 30 minute la 180 grade.

Intre timp frisca gata preparata o amestecam incet cu nutella si apoi cand blatul e gata il taiem in 2 si in mijloc punem crema bagand apoi la frigider pentru o ora.(ca sa se intareasca putin)

Trecuta ora il scoatem si unim si blatul de sus.

Glazura: la baine marie topim ciocolata, adaugam untul si frisca lichida continuand sa amestecam energic. Cand iese grasimea luam bolul si amestecam energic deasupra unui carpator sau plansa. Punem iarasi  cateva secunde pe foc, la baine marie amestecand. Odata ce a devenit destul de lichid, avand consistenta dorita (nici prea moale nici tare) incepem sa o turnam peste blat , rotind blatul si miscandu-l in asa fel incat ciocolata sa ajunga si pe margini. Indreptam repede pana nu se intareste si il dam la frigider.

Ornam dupa plac

 

TIPS-URI

1

Putem folosi si ciocolata cu lapte sau neagra,dar in cazul acesta adaugam 50 %din cantitatea ciocolatii frisca lichida .

2

Pentru un tort dublu folosim cantitatile dublate

3

Deasupra si pe margini putem crea varii decoruri din pasta de zahar,pasta de mandorle,ciocolata plastica etc

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort aniversare 180706
retete culinare - Tort aniversare 180707
retete culinare - Tort aniversare 180708
retete culinare - Tort aniversare 180713
retete culinare - Tort aniversare 180720
retete culinare - Tort aniversare 180721
retete culinare - Tort aniversare 180722
retete culinare - Tort aniversare 180840
retete culinare - Tort aniversare 180841
retete culinare - Tort aniversare 180842

COMENTARII (16)

adry88 1

06.10.2012, 11:54

superb

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:12

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:49

superrrrrrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S