Tort Ariel

de cec in Torturi, 11 Aug 2011 | 3068 vizualizari

 

Acest "Tort Ariel" l-am facut pentru o fetita care o indrageste pe mica sirena, sper sa ma fi incadrat in cerinte (sa fie multumita)

 

INGREDIENTE

  • blat pandispan
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • zahar vanilat
  • blat negreasa (alba)
  • 3 oua
  • 120g zahar
  • 120ml ulei
  • 120ml apa
  • 165g faina
  • 6g praf copt
  • zahar vanilat
  • crema 1 (iaurt)
  • 350g iaurt
  • 250ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 8 linguri sirop de visine
  • 5 linguri zahar (dupa gust)
  • crema 2 (ganache)
  • 300g ciocolata
  • 250 ml frisca
  • sirop
  • 200g zahar
  • 500ml apa
  • esenta rom
  • coaja lamaie
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ariel:

Preparare Tort Ariel:

Blat pandispan

Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul si zaharul vanilat, apoi dupa ce am mixat bine am adaugat cate un galbenus mixand pt incorporare pana am adaugat toate galbenusurile. Am adaugat cate o lingura de faina amestecand usor cu lingura de lemn, am pus in tava de 28 cm tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc potrivit

Blat

am facut jumatate cu cacao si jumatate alb

pt cel alb: am amestecat intr-un castron faina, praful de copt si cacaua. Am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma cu un praf sare, galbenusurile le-am frecat cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul putin cate putin formand o maioneza dulce, apoi am adaugat apa si am mixat. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si dupa ce am omogenizat bine am adaugat si albusul batut spuma amestecand usor pana la incorporare. Am pus in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si am copt la foc potrivit

Crema 1

Am pus la hidratat gelatina in 3 linguri de apa. Am amestecat iaurtul cu siropul si zaharul, am batut frisca. Am luat cateva linguri de iaurt si le-am amestecat cu gelatina topita pe baie de abur, apoi am adaugat-o intregii compozitii, am amestecat bine, am adaugat si frisca si am omogenizat compozitia

Crema 2

Am topit ciocolata pe baie de abur. Am batut frisca apoi am adaugat ciocolata topita mixand pt omagenizare

Sirop

Am caramelizat putin zaharul, am adaugat apa si dupa ce s-a topit bine zaharul am stins focul si am adaugat esenta de rom si coaja de lamaie. Am lasat sa se raceasca

Asamblare

Am taiat in 3 blatul rotund. Am pus pe platou blat, am insiropat am pus crema de iaurt, visine, blat, insiropat, crema ganache, si iar blat insiropat
iar pt papusica am decupat cercuri de diferite marimi din blatul negreasa si am procedat la fel (blat insiropar, crema....pana am terminat crema si cercurile de blat), am uns cu unt si am imbracat in pasta de zahar

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Ariel-0
Tort Ariel-1
Tort Ariel-2
Tort Ariel-3
Tort Ariel-4
Tort Ariel-5

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

11.08.2011, 19:25

fara cuvinte ma lasi cu torturile tale

adry88

adry88 1

11.08.2011, 21:20

foarte foarte frumos si bun

cec

cec 1

12.08.2011, 15:08

va multumesc pt aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!