Tort Autostrada

de Miha in Torturi, 20 Noi 2009 | 2996 vizualizari

 

Un tort ce l-am facut pentru devoratorii de la gradinita...:) Batalia cea mai mare a fost pe masinuta. :)) N-am vrut sa le-o dau ca avea colorant, dar ei s-au rugat atat de frumos..."dar macar o roata se poate?" :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 400 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 4 linguri amidon
  • 8 linguri faina
  • vanilie
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • frisca
  • bilute de ciocolata
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Autostrada:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.


Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 blaturi, unul rotund si unul dreptunghiular, in tavi tapetate cu hartie de copt, la foc mediu, pana se rumenesc.


Crema:


Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, la foc mic, pana ajunge in punctul de fierbere. Se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la rece pana incepe sa se intareasca, dupa care se mixeaza pana obtinem o frisca ciocolatoasa.


Din blatul rotund vom face partea de jos a cifrei 5, iar din cel dreptunghiular partea de sus si masinuta. :)


Blaturile se taie in 2, se insiropeaza, se umplu cu crema, apoi se asambleaza.


Decorul...in functie de imaginatie si preferinta.



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Autostrada 10867
retete culinare - Tort Autostrada 10868
retete culinare - Tort Autostrada 10869
retete culinare - Tort Autostrada 10870
retete culinare - Tort Autostrada 10871
retete culinare - Tort Autostrada 10872
retete culinare - Tort Autostrada 10873

COMENTARII (18)

Miha 1

21.11.2009, 12:38

Tie poate o roata de mozzarela, ca de ciocolata nu e permis in dieta.

Miha 1

21.11.2009, 12:38

Raluca, acus vin si cu tortul ce l-am facut pentru petrecerea de azi.

Miha 1

21.11.2009, 12:40

Cris, multumesc de urari! Sa fiti si voi sanatosi cu totii. Abia astept sa vad 5-ul vostru.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!