Tort bust

de MIUTA in Torturi, 18 Apr 2011 | 4132 vizualizari

 

Reteta cu nr.100.Imi cer scuze ca nu am o felie de tort sa-l vedeti cum arata dar l-am facut cadou nasului nostru de ziua lui.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 4 pl.zahar vanilat
  • o lingura cacao
  • CREMA DE VANILIE
  • 2 budinci vanilie
  • 800 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 200 g unt
  • o esenta vanilie
  • CREMA CIOCOLATA
  • o budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 100 g unt
  • SIROP
  • 150 ml apa
  • 100g zahar
  • o esenta de rom
  • 500ml frisca Hulala
  • colorant alimentar rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bust:

Am pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus.

 La blatul de vanilie l-am facut din 5 oua. Am batut ouale separat albusul de galbenus.Albusul l-am mixat cu un praf de sare.Cand albusul este bine batut am pus zaharul si am mixat bine din nou pana s-a topit zaharul.Apoi am adaugat cele 5 galbenusuri,am mixat inca un minut.Am pus la sfarsit 1/2 praf de copt si faina 5 linguri.Am amestecat cu o lingura de lemn.Am pus blatul la copt intr-o tava dreptunghiulara.

La fel am procedat si cu blatul de cacao.L-am facut din 5 oua doar ca la sfarsit,cand am pus faina am pus si o lingura de cacao.Am copt blatul tot in tava dreptunghiulara.Am lasat blaturile la racit.

Am facut budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj,dar am pus doar 400 ml lapte/plic de budinca nu 500 cat scrie pe pachet.Am vrut o budinca mai vartoasa.La fel am procedat si cu budinca de ciocolata dar aici am pus zahar mai mult.Budinca de vanilie am facut-o din doua plicuri iar de ciocolata dintr-un singur plic de budinca.

Intr-un vas am mixat untul 300 g.Cand s-a racit budinca am pus 200 g unt in budinca de vanilie si 100 g in budinca de ciocolata.Am impartit untul din ochi.Din crema de vanilie am oprit 5 linguri.Am taiat blaturile in forma de bust iar pe urma le-am taiat in doua foi fiecare.Am umplut pentru inceput blatul maro in care am pus toata crema de ciocolata.Am pus in tava o foaie de blat de vanilie,am insiropat si am pus crema de vanilie jumatate.Peste crema de vanilie se pune blatul umplut cu crema de ciocolata.Deasupra blatului maro se pune restul de crema de vanilie si peste crema de vanilie am pus cealalta jumatate de pandispan simplu de vanilie.

Am facut sanii din bucatile de pandispan care le-am decupat din blaturi.Am pus folie de celofan in doua cescute de cafea.Am pus blat si frisca(5 linguri) amestecata cu o lingura de crema de vanilie pe care am oprit-o.

Se pun sanii pe corp(blat) si se orneaza cu crema de vanilie ramasa(4 linguri).

Frisca se bate si se amesteca cu colorant alimentar.Am ales sa ornez cu frisca deoarece sotului meu nu ii place pasta de zahar.Este primul meu tort sub forma de bust si sper sa fiti ingaduitori cu mine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort bust 99330
retete culinare - Tort bust 99331
retete culinare - Tort bust 99332
retete culinare - Tort bust 99333
retete culinare - Tort bust 99334

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

14.05.2011, 03:41

Sunt indignata , e total indecent , decoltat si prea bun

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 11:44

wow ce sexy

alinutzika 1

20.08.2011, 11:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S