Tort castel

de GeorgiG in Torturi, 9 Oct 2016 | 575 vizualizari

 

A doua incercare de tort castel. Chiar daca nu este perfect, de data aceasta parca seamana mai bine cu un castel.

 

INGREDIENTE

Un blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone
  • 600 g smantana pentru frisca 35% grasime
  • zahar pudra dupa gust
Crema de ciocolata:
  • 400 g fineti
  • 300 g smantana pentru frisca
Pentru ornat:
  • ciocolata alba
  • chipsuri de ciocolata
  • cornete cu ciocolata
  • stegulete
  • fulgi de ciocolata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort castel:

Ingredientele de mai sus sunt pentru un blat. Puteti face un singur blat dubland cantitatile sau sa coaceti ca mine doua blaturi.

Pentru blat topim mai intai ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul. 

Mixam putin galbenusurile cu un praf de sare, apoi adaugam ciocolata topita cu untul. Peste albusurile spuma adaugam compozitia de ciocolata cu galbenusuri. Omogenizam bine, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si coacem pana se desprind marginile si se formeaza o pojghita deasupra.

Lasam blaturile sa se raceasca. 

Pentru crema de mascarpone am mixat smantana pentru frisca, am adaugat zaharul pudra si la final mascarponele frecat putin.

Pentru crema de ciocolata am mixat smantana pentru frisca, am frecat putin crema de ciocolata fineti si am adaugat treptat frisca batuta peste fineti.

Parte putin mai dificila este asamblarea.

Mai intai am stabilit tava pe care am asezat tortul. In functie de marimea acesteia am taiat baza castelului. Dintr-un blat am taiat baza castelului si apoi o parte din turnuri cu ajutorul unui pahar. Turnurile le-am asezat in cele patru colturi ale bazei pe care le-am decupat putin pentru a patrunde putin turnul in baza.

 Din blatul al doilea am taiat o a doua baza mai mica pe care am asezat-o peste prima baza. In fiecare colt al bazei nr. 2 am asezat turnuri mai mici taiate din blat cu ajutorul unui pahar mai mic. Peste a doua baza am asezat un ultim turn mare. Turnurile trebuie sa fie mai inalte decat bazele.

Fiecare blat l-am taiat in trei pe orizontala. Fiecare baza a avut trei blaturi subtiri si doua straturi de crema de mascarpone. La turnuri blaturile au fost la fel de subtiri, dar mai multe pentru a obtine inaltimea.

Am imbracat tot tortul in crema de ciocolata. Am decorat cu ciocolata alba topita, chipsuri si fulgi de ciocolata. In varful turnurilor mari  am asezat cornete cu ciocolata. Pe turnurile mici am asezat stegulete. 

Nu am poze cu sectiune pentru l-am facut pentru cineva.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort castel 458873
retete culinare - Tort castel 458874
retete culinare - Tort castel 458875
retete culinare - Tort castel 458876
retete culinare - Tort castel 458877
retete culinare - Tort castel 458878
retete culinare - Tort castel 458879
retete culinare - Tort castel 458880
retete culinare - Tort castel 458881
retete culinare - Tort castel 458882
retete culinare - Tort castel 458884
retete culinare - Tort castel 458885
retete culinare - Tort castel 458886
retete culinare - Tort castel 458887
retete culinare - Tort castel 458888
retete culinare - Tort castel 458985

COMENTARII (17)

ancutsa 1

10.10.2016, 15:59

Ce frumos, e o incantare pentru copii!

mihaelar63 1

17.10.2016, 12:12

GeorgiG 1

18.11.2016, 12:45

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55