Tort Catifea rosie cu capsuni

de Xandrinne in Torturi, 30 Iun 2016 | 962 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma am facut si eu acest tort, foarte aspectuos si cu un gust pe masura. Multumesc Simona (Simona72) pentru reteta, a fost foarte apreciata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua mari,
  • 1 praf de sare,
  • 200 g zahar,
  • 100 g unt gras topit,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 100 ml lapte batut,
  • 250 g faina,
  • 1/4 lingurita colorant rosu alimentar (de la Pastai de vanilie am folosit, intocmai ca Simona),
  • 1 lingurita cacao neagra,
  • 1 lingura praf de copt.
  • Crema:
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca,
  • 300 g iaurt grecesc,
  • 100 g zahar,
  • 5 g gelatina,
  • 50 ml lapte condensat.
  • Jeleu:
  • 500 g capsuni (congelate),
  • 100 ml sirop de fructe de padure,
  • 1 plic gelatina,
  • 50 ml apa rece,
  • 150 g zahar.
  • Decor:
  • ciocolata alba.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Catifea rosie cu capsuni:

Pentru blat mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi maresc volumul si seamana cu o crema. Adaugam untul topit, in fir subtire, nu tot odata.

Adaugam laptele batut si vanilia, amestecand usor cu un tel in forma de para.

Separat amestecam faina cu zaharul, cacaua, colorantul pudra, praful de copt.

Adaugam treptat ingredientele uscate la cele umede si amestecam cu grija, pana la omogenizare. Turnam aluatul in doua forme de copt (cu inel detasabil, daca este posibil), tapetate cu hartie de copt.

Coacem pana trec blaturile proba scobitorii (cca 20 de minute, in functie de cuptor). Scoatem blaturile pe un gratar, la racit.

Ne ocupam si de crema: hidratam gelatina in apa rece, 10 minute.

Mixam frisca cu zaharul pana capata consistenta apoi adaugam si iaurtul, folosind mixerul la o viteza mai mica.

Incalzim laptele condensat si il amestecam cu gelatina, pana aceasta se dizolva. Incorporam amestecul in frisca batuta cu iaurt.

Punem fructele la fiert cca 15 minute, impreuna cu siropul, pana incep sa se inmoaie. Adaugam si zaharul si mai asam cateva minute la fiert, pana se topeste acesta din urma.

Hidratam gelatina in apa rece 10 minute, apoi o tinem pe baie de aburi pana se lichefiaza. Pasam fructele cu un mixer vertical. Adaugam gelatina si omogenizam compozitia.

Asamblam tortul: punem pe un platou inelul formei de copt, captusit cu folie alimentara. Asezam primul blat, punem piureul de capsuni, din care am retinut 4-5 linguri, dam tava la frigider pentru o ora. Turnam crema, dam tava la frigider inca o ora. Asezam al doilea blat pe care il ungem cu piureul de capsuni ramas.

Decoram cu ciocolata alba.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Catifea rosie cu capsuni 449223
retete culinare - Tort Catifea rosie cu capsuni 449224
retete culinare - Tort Catifea rosie cu capsuni 449225
retete culinare - Tort Catifea rosie cu capsuni 449226
retete culinare - Tort Catifea rosie cu capsuni 449227
retete culinare - Tort Catifea rosie cu capsuni 449228

COMENTARII (18)

Zamfira 1

08.08.2016, 10:10

Xandrinne 1

15.08.2016, 23:15

mihaelar63 1

05.09.2016, 22:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D