Tort cu 3 feluri de crema.

de silvi0ara in Torturi, 7 Apr 2011 | 6095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 20g unt
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crèma
  • 14 galbenusuri
  • 400g zahar
  • 1 litru lapte
  • 200g ciocolata neagra
  • 1 lingura ness
  • 3 plicuri vanilie
  • 2-3 linguri fructe confiate taiate cubulete-ce va place-
  • 7 plicuri gelatine pudra
  • 1 litru frisca lichida
  • 6 linguri amidon
  • Glazura de ciocolata:
  • 250g ciocolata neagra
  • 200ml frisca lichida
  • 50g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 3 feluri de crema.:

Blat:

Se freaca galbenusurile cu zaharul,vanilia si untul pana se obtine o crema fina.Apoi adaugam faina si cacao,amestecam bine,iar la final albusurile batue spuma.Amestecam usor de jos in sus.Apoi turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort.Se coace la cuptorul incins la 180g.20 de minute.Faceti testul cu scobitoarea,daca este uscata,blatul este copt.

Crema:

Se pune mai intai gelatina la inmuiat in 300ml apa rece.700ml lapte se pune pe foc sa se infierbante,intre timp frecam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleza volumul,apoi adaugam amidonul si subtiem crema cu restul de lapte.Peste aceasta crema se toarna laptele fierbinte si punem totul la foc mic pana incepe sa se ingroase.Cand s-a ingrosat,luam crema de pe foc,lasam putin sa se raceasca si adaugam gelatine,amestecam usor crema.In acest moment impartim crema in 3 parti egale.In prima crema adaugam vanilie si bucatele de fructe confiate, in cea de a doua punem nessul pudra si amestecam bine  sa se dizolve,iar in cea de a 3 crema adaugam ciocolata topita la bain marie.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam frisca batuta,impartita egal in 3 parti.

Glazura:

Intr-o craticioara se rupe ciocolata in bucati foarte mici,eventual o taiati cu cutitul. Se adauga frisca lichida, si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata,amestecand mereu,sa nu o lasati sa fiarba.Cand s-a topit toata ciocolata se pune untul si se da la o parte de pe foc.Se omogenizeaza bine.Se toarna apoi peste tort.

Asamblare:

Luam forma rotunda cu peretii mai inalti si cu fundul detasabil,o imbracam in folie de plastic,asezam mai intai blatul,apoi turnam crema de ness,crema de vanilie,iar la final crema de ciocolata.Dam tortul la figider pentru 2-4 ore sa se intareasca,apoi il scoatem cu grija din forma si il asezam pe un platou si il imbracam in clazura de ciocolata si il ornam dupa preferinta.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu 3 feluri de crema.-0
Tort cu 3 feluri de crema.-1
Tort cu 3 feluri de crema.-2
Tort cu 3 feluri de crema.-3

COMENTARII (57)

nadina73

nadina73 1

17.01.2012, 22:39

La multi ani!

mena29

mena29 1

17.01.2012, 23:26

La multi ani,sanatate si tot ce-ti mai doresti!

silvi0ara

silvi0ara 1

18.01.2012, 08:39

Multumesc din suflet.
Va pup si va imbratisez cu drag.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!