Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

de iri_iri in Torturi, 4 Aug 2013 | 7745 vizualizari

 

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit asa cum mi-am dorit ...zic eu!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 6 oua,
  • 9 linguri de apa rece,
  • o cana de zahar,
  • o cana de faina,
  • un praf de sare si 4 linguri de cacao.

pentru crema:

  • 2 galbenusuri,
  • 500ml lapte,
  • 200gr zahar ,
  • 5 linguri de faina ,
  • 3 plicuri de zahar vanilat si 1/2 pachet unt.

pentru sirop:

  • 200ml cafea preparata,
  • o lingura de zahar si esenta de rom
  • .pentru ornat avem nevoie de frisca din 400gr de smantana si o cana de zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si crema de vanilie:

Pentru inceput pregatim blatul astfel:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul si apoi adaugam cele 9 linguri de apa si batem bine pana se formeaza o crema spumoasa. In crema astfel obtinuta se adauga putin cate putin din albusurile batute spuma avand grija sa nu se lase compozitia. Apoi se va adauga faina amestecand de jos in sus,iar la final se va adauga si cacaoa. Separat se unge o forma de tort cu ulei si se va tapeta cu faina dupa care se va adauga compozitia si se va da tava la cuptor bine incins pentriu 40 de minute.

Cat se coace blatul pregatim crema astfel:Galbenusurile le vom bate cu zaharul,peste care vom adauga apoi laptele si apoi zaharul vanilat. Vom pune pe foc si vom amesteca incontinuu pana se va ingrosa. Apoi se va da deoparte si se va lasa la racit dupa care se va adauga untul. Cand blatul este gata copt si apoi bine racit se va taia in trei parti si se va incepe asamblarea.

Fiecare blat in parte se va insiropa cu siropul facut din cafea zahar si esenta,dupa care se va adauga un strat de crema ,apoi iar blat ,sirop,crema si la final blat si el bineinteles insiropat.

Frisca o preparam din smantana si zahar pe care le batem bine cu mixerul ( nu stiu ce s-a intamplat dar nu prea mi-a iesit frisca asa cum trebuia asa ca am pus-o la congelator sa se intareasca pentru a o folosi).

Dupa ce am pus si ultimul blat l-am insiropat si apoi l-am ornat cu frisca si cu diverse stelute din zahar cumparate din oras.

Sper sa va placa !

 

TIPS-URI

1

la blat se poate folosi zahar pudra pentru a se topi mai usor cand se vor bate galbenusurile

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu blat de cacao si crema de vanilie 249732
retete culinare - Tort cu blat de cacao si crema de vanilie 249735
retete culinare - Tort cu blat de cacao si crema de vanilie 249736
retete culinare - Tort cu blat de cacao si crema de vanilie 249737
retete culinare - Tort cu blat de cacao si crema de vanilie 249738
retete culinare - Tort cu blat de cacao si crema de vanilie 249739
retete culinare - Tort cu blat de cacao si crema de vanilie 249740
retete culinare - Tort cu blat de cacao si crema de vanilie 249741
retete culinare - Tort cu blat de cacao si crema de vanilie 249742
retete culinare - Tort cu blat de cacao si crema de vanilie 249743

COMENTARII (23)

iri_iri 1

04.08.2013, 17:57

Rocsi multumesc si ma bucur ca iti place

diaconta 1

04.08.2013, 20:11

ai razbit pana la urma si a iesit frumos si bun

iri_iri 1

04.08.2013, 21:11

diaconta mulumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S