Tort cu ciocolata si migdale

de roberta24 in Torturi, 27 Apr 2010 | 1720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri ulei
  • 50 gr cacao
  • 100 gr migdale
  • un praf de copt
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri ness
  • o fiola de rom
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 2 plicuri gelatina
  • Decor
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si migdale:

Pentru blat se separa ouale, albusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o bezea lucioasa si tare, adaugam apoi galbenusurile amestecate bine cu uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la final migdalele macinate fin. Punem compozitia la cuptor la foc mediu pentru aprox 20-25 de minute.

Crema: inmuiem gelatina in cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata cu 200 ml frisca lichida, apoi adaugam gelatina inmuiata si dam la rece. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam cele 500 gr de mascarpone si mixam in continuare pana obtinem o crema consistenta. Separat mixam restul de frisca pana obtinem o spuma consistenta iar apoi adaugam treptat crema de ciocolata, mixand in continuare, la final adaugam si crema de mascarpone si amestecam foarte bine.

Blatul il taiem in doua, avand grija ca baza sa fie mai groasa cam 2/3 din grosimea blatului, si il asezam in inelul formei detasabile de tort unsa in prealabil cu unt, insiropam blatul iar apoi turnam 2/3 din crema de ciocolata, si il dam la rece pentru 2 ore. Dupa ce crema s-a intarit, scoatem inelul formei de tort, cealalta parte de blat o taiem in 12 triunghiuri pe care le folosim pentru a orna tortul. La final topim ciocolata amrauie pe baie de aburi cu 2-3 linguri de ulei pentru a fi lucioasa si ornam tortul.

 

COMENTARII (3)

Rocsi

Rocsi 1

27.04.2010, 19:11

super bun

silvi0ara

silvi0ara 1

27.04.2010, 20:45

Ce bun trebuie sa fie,are ciocolata,e pe gustu meu.

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

16.01.2011, 08:35

Foarte fin si arata senzational

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!