Tort cu crema de branza

de adry88 in Torturi, 25 Apr 2013 | 2913 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 5 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie sau coaja de lamaie

CREMA 1

  • 300 g crema de branza
  • 5 linguri zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • 200 ml frisca

CREMA 2

  • 100 g ciocolata
  • 250 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza:

Blatul-mixam ouale cu zaharul pana devin ca o crema,adaugam treptat uleiul,adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao si apoi cernuta,esenta si omogenizam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu faina si dam la cuptoul  incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema 1-mixam crema de branza cu zaharul,adaugam frisca mixata inainte si omogenizam,dam la rece 30 min.

Crema 2-ciocolata o rupem bucatele,adaugam frisca si punem vasul pe foc mic amestecand continuu pana se topeste avand grija sa nu fiarba,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam pana ce se ingroasa.

Asamblarea-blatul racit il vom taia in 3.

Asezam prima foaie, o insiropam(eu am folosit compot)adaugam crema de ciocolata din care am oprit putin pentru decor,a -2 foaie-insiropam-crema de branza si ultima foaie.

Acoperim tortul cu cema de ciocolata ramasa si decoram dupa plac.

 

TIPS-URI

1

dam la rece 2 ore inainte de servire

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de branza 222428
retete culinare - Tort cu crema de branza 222429
retete culinare - Tort cu crema de branza 222430

COMENTARII (23)

_Alina_ 1

26.04.2013, 08:52

adry88 1

26.04.2013, 10:37

gaby_gabytza 1

29.04.2013, 16:37

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29