Tort cu crema de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 9 Feb 2011 | 2720 vizualizari

 

A fost ziua unei prietene si am fost la ea sa pregatim un tort..nu a fost el spectaculos,dar a fost delicios...

 

INGREDIENTE

blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri nuca macinata
  • 5-7 linguri faina

CREMA:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt cu 80 % grasime sau margarina
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Mai intai pregatim blatul:

separam albusurile de galbenusuri.

albusurile le batem spuma,apoi punem si zaharul treptat si mixam bine pana se topeste.

adaugam si galbenusurile ,unul cate unul.

apoi incorporam uleiul si praful de copt.

adaugam si 2 linguri nuca macinata si esenta de rom.

la urma punem faina,treptat.

luam o tava rotunda,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

turnam compozitia in tava si o dam la cuptor,pana ce blatul este copt.

cand este gata il scoatem ,il lasam la racit ,apoi il taiem in 3 foi.

crema:

punem laptele la fiert cu plicul de zahar vanilat.

intr-un castron amestecam faina cu cacaua,zaharul si cateva linguri din laptele pus la fiert.

amestecam bine sa nu avem cocoloase .

cand laptele fierbe ,adaugam compozitia de faina si invartim bine,continuu,la foc mic,pana se ingroasa crema ca o budinca.

cand e gata o luam de pe foc,o acoperim cu niste staniol si o dam la rece.

untul il batem spuma cu putin zahar pudra.

cand crema este racita adaugam untul batut spuma.

la urma adaugam si coaja rasa de la o portocala si esenta de rom.

incorporam totul cu o lingura.

asamblam tortul:

intr-o tava cu inel detasabil ,punem prima foaie de blat ,o insiropam(eu am insiropat cu niste zeama de compot de piersici) si punem o treime crema.

apoi foaia a doua insiropata,iar o treime crema.

punem si ultima foaie de blat,o insiropam si o ungem cu restul de crema.

marginile le imbracam in frisca si ornam dupa dorinta.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de ciocolata-0
Tort cu crema de ciocolata-1
Tort cu crema de ciocolata-2

COMENTARII (23)

Adinacarla 1

12.02.2011, 13:19

frumos tortul tau

Rocsi 1

12.02.2011, 13:45

multumesc adinacarla

adry88 1

21.05.2011, 15:21

vreau si eu o felie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04