Tort cu crema de visine

de merisor in Torturi, 11 Noi 2012 | 5859 vizualizari

 

Este o combinateie de dulce cu acrisor si amarui. Crema este putin acrisoara de la visine, blatul l-am facut mai dulce si insiropat bine, iar glazura este putin amaruie. Sper sa impac toate gusturile :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri nuca macinata
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Sare

Crema:

  • 1 borcan dulceata de visine(800 gr)
  • 250 gr frisca lichida
  • 10 gr gelatina
  • 2 linguri amidon
  • 200 gr visine

Sirop pentru blat:

  • 500 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • Esenta de rom

Glazura:

  • 100 gr unt
  • 400 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de visine:

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. 

Albusurile le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem in continuare cu telul pana se intaresc.

Adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, nuca macinata si faina amestecata cu cacaoa, amestecand incet pentru a nu se lasa aluatul.

Ungem forma de tort cu putin ulei, turnam compozitia si coacem la 180 grade pentru 35-40 minute. Apelam la testul scobitorii pentru siguranta.

 Pentru crema incalzim dulceata de visine pe baie de aburi pana se dilueaza putin, apoi strecuram visinele, iar lichidul il punem intr-o craticioara si lasam pe foc pana atinge punctul de fierbere, apoi adaugam amidonul, mai lasam cateva minute amestecand continuu  si apoi oprim focul.

Gelatina o punem la hidratat in putina apa.

Frisca o batem cu mixerul pana se intareste suficient.

Topim gelatina la foc mic si o amestecam cu compozitia de visine, caldute fiind amandoua. Lasam putin sa se mai racoreasca si amestecam cu frisca si visinele simple plus visinile din dulceata..

  Blatul racit il taiem in trei parti, insiropam fiecare parte si asamblam in aceeasi forma in care l-am copt punand crema intre foile de blat. Dam la rece.

 Pregatim glazura:

Punem pe foc untul, laptele, cacaoa, ciocolata maruntita si lasam la fiert mestecand continuu pana la topirea si omogenizarea tuturor ingredientelor.

Rasturnam calduta peste tort lasand sa curga sip e laterale.

Am ornat cu bomboane  "Papagena" si crema de visine.

Problema este cum il voi transporta la serviciu ca a iesit foarte inalt si nu incape in forma de transportat tortul :))

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de visine-0
Tort cu crema de visine-1
Tort cu crema de visine-2
Tort cu crema de visine-3
Tort cu crema de visine-4
Tort cu crema de visine-5
Tort cu crema de visine-6
Tort cu crema de visine-7
Tort cu crema de visine-8
Tort cu crema de visine-9
Tort cu crema de visine-10
Tort cu crema de visine-11
Tort cu crema de visine-12
Tort cu crema de visine-13
Tort cu crema de visine-14

COMENTARII (68)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 13:58

buuuuun rau

nadea68

nadea68 1

08.09.2013, 09:41

ryta

ryta 1

05.01.2014, 19:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!