Tort cu crema de zahar ars

de Angelina_Elena in Torturi, 1 Feb 2013 | 3076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema de zahar ars:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar + (7 linguri pentru caramelizat si jumatate lingurita apa)
  • 800 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 varf lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

In cratita/vasul in care vom coace tortul, punem cele 7 linguri de zahar si jumatate lingurita apa si le caramelizam pe ochiul de la aragaz, sau in cuptor (doar ca dureaza mai mult), apoi rotim cratita, in asa fel incat zaharul caramelul sa ajunga si pe peretii vasului.

Pentru crema de zahar ars: mixam ouale cu praful de sare, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat zaharul si omogenizam.

Adaugam apoi esentele, si turnam compozitia in cratita peste zaharul caramelizat.

Dam cratita la cuptor pentru 20-30 de minute, pana se incheaza crema.

Pentru blat: mixam ouale pana se topeste zaharul iar compozitia se albeste putin.

Apoi adaugam esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o spatula de jos in sus.

Turnam compozitia peste crema din cratita si dam din nou la cuptor, pana se coace blatul, aproximativ 20-25 de minute(putem sa incercam cu o scobitoare).

Dupa ce s-a copt blatul, scoatem cratita din cuptor, lasam tortul sa se raceasca, apoi il rasturnam pe un platou printr-o miscare ferma.

Eu am facut tortul seara si abea a doua zi l-am rasturnat pe un platou.

Se da la rece pentru cateva ore, apoi se poate orna cu frisca, sau se poate servi ca atare.

E foarte bun si racoritor!

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Diametrul cratitei in care am facut tortul este de 26 cm.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de zahar ars-0
Tort cu crema de zahar ars-1

COMENTARII (37)

Panacris

Panacris 1

26.03.2014, 07:48

Sidy

Sidy 1

26.03.2014, 08:14

O minunatieeeeeeeeeeeeeee Eu pun blatul direct peste crema si abia atunci dau la cuptor. Se separa singure, cand se coc

Pushaa

Pushaa 1

10.07.2014, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!