Tort cu cremă Nutella

de elucubratiiculinare in Torturi, 18 Oct 2012 | 23023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă,
  • 300 g zahăr,
  • 260 g făină,
  • 30 g cacao,
  • 10 g praf de copt,
  • 100 ml lapte.
  • Cremă:
  • 300 g Nutella,
  • 2 gălbenușuri,
  • 200 ml lapte,
  • 2 linguri amidon (făină),
  • 2 linguri zahăr,
  • 200 ml frișcă.
  • Sirop:
  • 300 ml apă,
  • 150 g zahăr.
  • Ornamente:
  • fulgi de migdale,
  • fulgi de ciocolată
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă Nutella:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cacao. Separăm ouăle. Batem bine albușurile cu 150 g zahăr. În alt castron batem gălbenușurile cu 150 g zahăr. Se amestecă albușurile cu gălbenușurile ușor cu o lingură de lemn. Se adaugă amestecul de făină, alternând cu laptele călduț. Compoziția se pune într-o formă de tort rotundă unsă bine cu unt. Se dă la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 50-60 minute. Se va lăsa la răcit (de preferat peste noapte), după care se va tăia în 3 părți egale.

Pentru sirop se pune la fiert apa cu zahărul și se lasă să dea câteva clocote (pentru 2-3 minute). Se lasă la răcit.

Pentru cremă: Se amestecă laptele cu zahărul și amidonul. Se pune pe foc și se amestecă bine până se leagă. Adăugăm cele 2 gălbenușuri și amestecăm în continuare. Se oprește focul și se lasă la răcit. Numai după ce s-a răcit bine se amestecă cu Nutella și cu frișca bătută.

Pentru asamblare: Se însiropează primul blat cu 1/3 din cantitatea de sirop. Se unge cu 1/4 din cremă. Peste primul blat, se pune cel de-al doilea blat, se însiropează și se unge cu 1/4 din cremă. Se adaugă și ultimul blat, se însiropează și se unge cu restul de cremă atât deasupra, cât și pe laterale. Se ornează cu fulgi de ciocolată și fulgi de migdale.

TIPS-URI

1

Blatul este bine să se facă cu o zi înainte de asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă Nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (26)

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 15:52

rhapsody multumesc

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 15:56

mihaelar63 daca as mai avea as da la toata lumea

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 16:30

multumesc pentru aprecieri si va trimit numai pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata in forma de inima