Tort cu inghetata si capsuni

de Lau in Torturi, 16 Iun 2013 | 3242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 500 g biscuiti cu ciocolata
  • 100g unt
  • 100 g lapte
  • 2 linguri esenta de rom
  • Inghetata de ciocolata
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 ciocolata amaruie
  • capsuni
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 50 g unt
  • capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inghetata si capsuni:

Blat-maruntim biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau masina de tocat carnea,

Amestecam pesmetul de biscuiti cu untul si laptele(daca mai este nevoie adaugam lapte)

Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam 1/2 din amestecul de biscuiti si apasam cu o lingura,

Inghetata-galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,

Laptele il punem la fiert si cand da in clocot dam deoparte si turnam peste galbenusuri,amestecam continuu,

Punem cratita din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa,

Dam deoparte si adaugam ciocolata amestecam si lasam sa se raceasca,dupa care adaugam capsuni taiate bucati

Dam la congelator amestecand de cateva ori ca sa spargem acele de gheata,

Peste blatul de biscuiti adaugam inghetata (pe margine am pus capsuni) si restul de biscuiti dam din nou la congelator cca 2 ore

Decoram cu ciocolata topita si capsuni

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni