Tort cu frisca si caramel

de aziz in Torturi, 4 Noi 2011 | 24089 vizualizari

 

Acum cateva zile a fost ziua dragului meu sot si nu putea sa treaca asa fara un dulce special facut cu multa dragoste .La multi ani ,dragul meu drag!!!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr corn flour sau amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 linguri cu faina
  • Pentru ornat:
  • 750 gr frisca
  • jumatate plic budinca de vanilie
  • caramel(eu il fac ,voi puteti desigur cumpara)
  • fistic macinat
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si caramel:

Facem blatul mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusul se mixeaza spuma, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucios ca pentru bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi cu o paleta le incorporam in albusul spuma. Faina, cornflour-ul sau amidonul si praful de copt se amesteca bine si se incorporeaza in compozitie lingura cu lingura. Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia obtinuta. Dam la cuptor 175-180 grade pana trece testul scobitorii. Cand blatul este gata se lasa la racit pe un gratar. Se taie in 3 straturi.

Daca doriti sa faceti caramelul acasa : o cana de zahar +un sfert de cana apa chiar si mai putin, punem in tigaie de teflon de preferinta, lasam la caramelizat pana are culoarea chihlimbarului, adaugam smantana pentru frisca (lichida) cam 150 ml, amestecam bine pana se topeste tot zaharul la sfarsit se adauga 50 gr unt. Se strecoara daca este cazul si se pune in borcan de sticla la frigider tine destul de multa vreme. 

Smantana se mixeaza impreuna cu praful de budinca.

Siropul: se pune apa cu zaharul la fiert pana se topeste iar la sfarsit adaugam esenta de vanilie.    

Asezam primul blat insiropam, facem cercuri din caramel, apoi asezam un strat generos de frisca, asezam apoi blatul urmator, insiropam  si din nou cercuri din caramel si frisca si apoi ultimul strat. Insiropam si punem frisca fara caramel. Decoram dupa preferinta si "ningem" cu fistic macinat. Dam la frigider peste noapte .

Sa aveti pofta!!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu frisca si caramel 132167
retete culinare - Tort cu frisca si caramel 132168
retete culinare - Tort cu frisca si caramel 132169
retete culinare - Tort cu frisca si caramel 132172
retete culinare - Tort cu frisca si caramel 132173
retete culinare - Tort cu frisca si caramel 132174
retete culinare - Tort cu frisca si caramel 132175
retete culinare - Tort cu frisca si caramel 132176

COMENTARII (106)

gaby_duceag 1

15.11.2013, 17:47

eliana, eu am facut tortul asta de cel putin 4 ori si mi0a iesit de fiecare data PERFECT dupa aceasta reteta
pot spune chiar ca e unul din torturile mele preferate
eu nu am folosit migdale ca nu-mi plac in general, dar l-am ornat cu nuci, alune,ciocolata

eliana22j 1

16.11.2013, 13:32

Gaby,dar tu ai pus praful de la o jumatate de plic de budinca sau ai facut bundinca cu lapte pe foc???
chiar acum vreau sa ma pun sa-l mai fac inca odata.
Mersi.

gaby_duceag 1

16.11.2013, 13:40

eliana, eu nu am pus deloc praf. uite cum l-am facut eu - http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-frisca-si-caramel-26587.html
si declar cu mana pe inima! ) ca este unul dintre preferatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: