Tort cu frisca si zmeura

de Alexandra Elena in Torturi, 2 Apr 2013 | 1409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 20 g cacao
  • 15 ml rom
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 50 g rom
  • Crema
  • 400 ml frisca lichida
  • zmeura
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si zmeura:

Pentru blat, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intareste spuma. Dupa aceea se adauga galbenusurile, batem de 4-5 ori, se adauga faina amestecata cu cacaoa cernuta si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de jos in sus de 9-10 ori. Compozitia se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mediu pentru 30 de minute, testam cu scobitoarea.

Pentru sirop: fierbem apa, zaharul si romul, lasam sa fiarba cateva clocote.

Crema: mixam frisca lichida pana cand se intareste. Vasul in care bateti frisca lichida trebuie sa fie din sticla/portelan, si sa fie tinut la rece inainte de preparare, altfel riscati sa nu se intareasca frisca.(eu asa am patit):)

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 3 parti ~egale. Punem o foaie de blat pe suportul pentru tort, o insiropam, punem frisca si presaram zmeura peste frisca, procedam la fel si pentru restul feliilor de blat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu frisca si zmeura 215827
retete culinare - Tort cu frisca si zmeura 215828
retete culinare - Tort cu frisca si zmeura 215830
retete culinare - Tort cu frisca si zmeura 215831
retete culinare - Tort cu frisca si zmeura 215832
retete culinare - Tort cu frisca si zmeura 215833

COMENTARII (4)

Rocsi 1

02.04.2013, 22:36

Super bun!

MotanLaOale 1

03.04.2013, 08:56

Ubulika 1

03.04.2013, 11:11

uai mamaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L