Tort cu mere

de laylalala in Torturi, 19 Iun 2010 | 13191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr mere, curatate de samburi si taiate felii
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 1 pachet Mix pentru 9 torturi Dr.Oetker
  • 80 gr unt, la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita ghimbir macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda de 23 cm diametru.
Merele se amesteca cu coaja rasa si zeama de lamaie si se pun deoparte.Zaharul se amesteca cu scortisoara, cuisoarele si ghimbirul apoi se pune deoaprte.
Intr-un vas, se amesteca Mixul pentru 9 torturi cu untul, ouale si laptele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Se aseaza deasupra feliile de mere si se presara cu zaharul aromat.Tortul se da la copt 50 minute apoi se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!