Tort cu mere si crema de zahar ars

de jolygina in Torturi, 2 Iul 2010 | 7207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 4 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 4 linguri dulceata
  • scortisoara
  • pentru pandispan
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • un zahar vaniliat
  • pentru crema de zahar ars:
  • 4 oua
  • 500ml lapte
  • o esenta de vanilie
  • 150g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

 se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa se inmoaie
dupa care carmaelizam cele 4 ling de zahar in vasul in care facem torul ,intoarcem cratita dupa ce sa caramelizat sa fie pe toti pereti vasului punem merele in mijloc punem dulceata si pregatim crema de zahar ars si o turnam peste mere
crema de zahar ars se pregateste astfel batem ouale intregi cu zahraul punem laptele si esenta de vanilie si turnam pe peste mere
o bagam la cuptor pana este aproape inchegata
intre timp pregatim pandispanul astfel
batem albusurile cu o priza de sare ,adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul si faina cu praful de copt
cand crema este aproape gata turnam pandispanu si mai lasam 25-30 min
verificam pandispanu daca este copt cu scobitoarea
lasam tortul sa se raceasca si rasturnam dintr-o singura miscare tortul pe un platou
ornam dupa preferinte
eu l-am ornat cu frisca si fulgi de ciocolata

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mere si crema de zahar ars-0
Tort cu mere si crema de zahar ars-1
Tort cu mere si crema de zahar ars-2
Tort cu mere si crema de zahar ars-3
Tort cu mere si crema de zahar ars-4
Tort cu mere si crema de zahar ars-5
Tort cu mere si crema de zahar ars-6

COMENTARII (23)

Sidy

Sidy 1

03.07.2010, 07:38

Doar atat pot sa spun: D E L I C I O S !!!Fug la furculite

jolygina

jolygina 1

04.07.2010, 23:11

multumesc sidy ne regasim si aici imi pare bine

DIANA B

DIANA B 1

05.12.2010, 11:51

@ina , cine mai face oare poze cu film ???
Cel mai bun si racoritor tort ... numai eu nu ma pot bucura de el ( atata zahar ...)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!