Tort cu nuca si bezea

de Sim0na in Torturi, 2 Dec 2012 | 5587 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat: x3

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonate stins in otet

Crema x2:

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 200 g unt

Glazura:

  • 8 albusuri
  • 500 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si bezea:

Pentru blat am procedat asa:

Ouale se separa, iar albusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana se intareste. Folosind o spatula si amestecand de jos in sus, am inglobat putin cate putin galbenusurile peste care am adaugat bicarbonatul stins. Am pus apoi pe rand, cele 4 linguri de nuca si faina. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 35 cm, unsa in prealabil, am turnat compozitia, apoi am dat la cuptorul preincalzit ptr 20 minute, sau pana trece testul. Am trecut la pregatirea cremei:
Intr-un vas care merge pe foc, am frecat galbenusurile cu zaharul, adaugand apoi cacaoa. Am dat la foc mic, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit. Am lasat  crema sa se raceasca. Untul l-am mixat bin, apoi am daugat treptat din crema, pana am inglobat-o toata. Glazura: Albusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar se bat cu telul pe flacara mica (sau pe baie de abur) continuu pana ce acesta creste. Separat se topeste restul de zahar, fara a-l arde, si cand albusurile sunt batute spuma, se adauga in fir subtire zaharul ars, batand bine-bine pentru a omogeniza. Se intinde deasupra, racindu-se se manevreaza mai greu.

La Multi Ani, romani!!!  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu nuca si bezea 191685
retete culinare - Tort cu nuca si bezea 191686
retete culinare - Tort cu nuca si bezea 191687
retete culinare - Tort cu nuca si bezea 191688
retete culinare - Tort cu nuca si bezea 191689
retete culinare - Tort cu nuca si bezea 191690
retete culinare - Tort cu nuca si bezea 191691
retete culinare - Tort cu nuca si bezea 191692
retete culinare - Tort cu nuca si bezea 191693

COMENTARII (31)

MIUTA 1

03.12.2012, 22:40

Excelent tortul.Am pus reteta la favorite

adry88 1

06.12.2012, 09:12

super tortul

adriana65 1

06.12.2012, 19:34

Foarte foarte bun! Eu l.am facut sub forma de prajitura .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21