Tort cu nuca si bezea

de Sim0na in Torturi, 2 Dec 2012 | 11857 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat: x3

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonate stins in otet

Crema x2:

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 200 g unt

Glazura:

  • 8 albusuri
  • 500 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si bezea:

Pentru blat am procedat asa:

Ouale se separa, iar albusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana se intareste. Folosind o spatula si amestecand de jos in sus, am inglobat putin cate putin galbenusurile peste care am adaugat bicarbonatul stins. Am pus apoi pe rand, cele 4 linguri de nuca si faina. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 35 cm, unsa in prealabil, am turnat compozitia, apoi am dat la cuptorul preincalzit ptr 20 minute, sau pana trece testul. Am trecut la pregatirea cremei:
Intr-un vas care merge pe foc, am frecat galbenusurile cu zaharul, adaugand apoi cacaoa. Am dat la foc mic, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit. Am lasat  crema sa se raceasca. Untul l-am mixat bin, apoi am daugat treptat din crema, pana am inglobat-o toata. Glazura: Albusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar se bat cu telul pe flacara mica (sau pe baie de abur) continuu pana ce acesta creste. Separat se topeste restul de zahar, fara a-l arde, si cand albusurile sunt batute spuma, se adauga in fir subtire zaharul ars, batand bine-bine pentru a omogeniza. Se intinde deasupra, racindu-se se manevreaza mai greu.

La Multi Ani, romani!!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MIUTA 1

03.12.2012, 22:40

Excelent tortul.Am pus reteta la favorite

adry88 1

06.12.2012, 09:12

super tortul

adriana65 1

06.12.2012, 19:34

Foarte foarte bun! Eu l.am facut sub forma de prajitura .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baked Alaska