Tort cu piersici si piscoturi

de La Ancuta in Torturi, 27 Oct 2011 | 15697 vizualizari

 

Toamna incep aniversarile la noi in familie si tin pana in mai :). Acest tort a fost un cadou surpriza si din pacate nu am fotografie cu sectiunea. Va pot spune ca nu a ramas nimic din el :)).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 1 vanilie
  • 1 praf de sare
  • 100 g faina
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • Crema:
  • 2 borcane cu compot de piersici
  • 200 g piscoturi
  • 9 foi de gelatina
  • 500 g iaurt
  • 400 g frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Jeleu:
  • 4 jumatati de pirsica din compot
  • 2 plicuri tort-gelee transparent
  • Pentru ornat:
  • cateva feliute de piersica
  • 200 g frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si piscoturi:

Incepem cu pregatirea blatului. Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si vanilia si mixam pana luceste ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile si mixam dupa fiecare.

Amestecam faina cu praful de copt si o cernem peste spuma. Amestecam usor, de jos in sus pana se incorporeaza toata faina.Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt, si nivelam. Dam la cuptor, la foc potrivit 15-20 de minute (pana trece testul scobitorii). Scoatem blatul pe un gratar si il lasam la racit.

Scurgem piersicile, fara a arunca siropul. Pastram 4 jumatati de piersica pentru jeleu. 1/3 din piersicile ramase le taiem felii iar restul cubulete mici.

Dupa ce s-a racit blatul il asezam pe un platou si punem in jurul lui un inel de tort.Taiem piscoturile la un capat. Incercati sa le taiati de aceiasi lungime (~7 cm). Partea taiata nu o aruncam!

Asezam piscoturile in picioare pe interiorul inelului de tort, cat mai aproape unul de celalalt. Asezam feliile de piersici pe blat.

Urmeaza apoi sa facem crema. Punem gelatina la inmuiat in apa rece. Mixam iaurtul cu zaharul si vanilia. Scurgem gelatina de apa si o punem la dizolvat pe foc foarte mic. Amestecam gelatina dizolvata cu 2-3 linguri de iaurt iar apoi o incrporam in restul de iaurt cu zahar. Mixam bine smantana pentru frisca si o amestecam cu iaurtul. Intindem o treime din crema peste piersici. Restul de crema o impartim in jumatate. In una din jumatati amestecam piersicile taiate bucatele si o intindem pe tort.

Acum a sosit si randul capetelor de piscoturi pe care nu le-ati aruncat. Le zdrobim bine cu sucitorul iar firimiturile rezulate le presaram pe tort.

Acoperim apoi cu restul de crema si dam la frigider pentru cel putin 4 ore. Dupa ce s-a intarit crema ne ocupam de jeleu.

Cele 4 jumatati de piersica le pasam in plender. Peste acest piure adaugam siropul in care au stat piersicile (completam pana la 500 g). Amestecam continutul plicurilor de tort-gelee cu zaharul iar apoi adaugam piureul de fructe. Punem pe foc si lasam sa fiarba 1 minut. Dam deoparte si il intindem cald peste tort incepand din mijloc.

Dam apoi tortul la frigider pentru inca o ora.

Pentru ornat am batut bine frisca cu 3 linguri de zahar pudra. Desfacem inelul de tort si ornam dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si portocale