Tort cu visine si frisca

de lucy2002 in Torturi, 4 Iul 2014 | 5085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5albusuri ( ramase de la cozonac)
  • 3 oua intregi
  • 8 linguri de faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 8 linguri de zahar
  • visine conservate de anul trecut
  • sirop de visine

Crema : 500 ml frisca vegetala

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si frisca:

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile se bat spuma adaugand in ploaie zaharul + zaharul vanilat .

Cand albusurile s-au intarit  si au aspect de bezea adaugam galbenusurile frecate

cu un praf de sare. In continuare adaugam faina si mestecam usor de jos in sus.

 

Tapetam o tava cu faina  si turnam compozitia in ea dupa care adaugam visinile.

Se da la cuptorul  preaincalzit pentru aproximativ 45 minute .

Facem testul cu scobitoarea si daca este copt il scoatem si il lasam se se

racoreasca dupa care taiem blatul in trei.

Punem frisca lichida intr-un bol si o mixam pana se intareste.

Asezam prima foaie pe un platou, o insiropam, urmeaza stratul de frisca

si continuam cu urmatoarea foaie insiropata si iar un strat de frisca,

urmeaza ultima foaie insiropata si iar frisca .

Decoram cu frisca si visine.

Pofta buna !

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu visine si frisca-0
Tort cu visine si frisca-1
Tort cu visine si frisca-2
Tort cu visine si frisca-3
Tort cu visine si frisca-4
Tort cu visine si frisca-5
Tort cu visine si frisca-6
Tort cu visine si frisca-7

COMENTARII (22)

DIANA B 1

01.10.2014, 18:35

La multi ani si azi !

Xandrinne 1

01.10.2014, 21:53

lucy2002 1

02.10.2014, 09:49

Multumesc, multumesc frumos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04