Tort cu visine si frisca

de lucy2002 in Torturi, 4 Iul 2014 | 12286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5albusuri ( ramase de la cozonac)
  • 3 oua intregi
  • 8 linguri de faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 8 linguri de zahar
  • visine conservate de anul trecut
  • sirop de visine

Crema : 500 ml frisca vegetala

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si frisca:

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile se bat spuma adaugand in ploaie zaharul + zaharul vanilat .

Cand albusurile s-au intarit  si au aspect de bezea adaugam galbenusurile frecate

cu un praf de sare. In continuare adaugam faina si mestecam usor de jos in sus.

 

Tapetam o tava cu faina  si turnam compozitia in ea dupa care adaugam visinile.

Se da la cuptorul  preaincalzit pentru aproximativ 45 minute .

Facem testul cu scobitoarea si daca este copt il scoatem si il lasam se se

racoreasca dupa care taiem blatul in trei.

Punem frisca lichida intr-un bol si o mixam pana se intareste.

Asezam prima foaie pe un platou, o insiropam, urmeaza stratul de frisca

si continuam cu urmatoarea foaie insiropata si iar un strat de frisca,

urmeaza ultima foaie insiropata si iar frisca .

Decoram cu frisca si visine.

Pofta buna !

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

lucy2002 1

02.10.2014, 09:49

Multumesc, multumesc frumos !

mihaelar63 1

25.11.2018, 09:34

Nimic nu se pierde , totul se transforma !!! bravo ! Din 5 albusuri stinghere ai preparat bunatate de tort

lucy2002 1

25.11.2018, 11:44

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si frisca