Tort de Anul Nou cu cafea

de Gherca Daniela in Torturi, 1 Ian 2016 | 803 vizualizari

 

La multi ani cu multe bucurii in Anul 2016! >:D<

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar brun
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 linurita praf de copt
  • esenta de rom

Crema:

  • 1 plic crema de cafea din comert
  • 250ml lapte
  • 2-3 linguri zahar pudra

Sirop:

  • cafea preparata si indulcita

Glazura:

  • 150g ciocolata neagra
  • 50g unt

In plus: 14-15 piscoturi

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Anul Nou cu cafea:

      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le amestecam, apoi le adaugam treptat in compozitie, iar la sfarsit mai punem putina esenta de rom.
     Pregatim o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt si rasturnam compozitia rezultata. Bagam tava la cuptor pentru 20-25 minute. Cand se raceste complet il taiem in 2.

Pregatim si cafeaua, sa fie rece cand insiropam blatul si piscoturile.

Crema o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj.

        Ansamblare: Pe un platou am pus prima foaie de blat, am insiropat-o bine, iar peste am pus jumatate din crema, peste am pus un strat de piscoturi insiropate si ele cu cafea,
apoi restul de crema (mai lasam 2-3 linguri pentru ornat/scris) si pe urma ultima foaie pe care o insiropata tot cu cafea.

      Dam tortul la rece si ne apucam sa pregatim glazura: Pe baie de aburi am pus ciocolata si untul, cand s-au topit am turnat peste tort lasand sa curga si in parti. Ornam cu
crema oprita. Se taie a doua zi. Un deliciu cu aroma de cafea.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de Anul Nou cu cafea-0
Tort de Anul Nou cu cafea-1
Tort de Anul Nou cu cafea-2
Tort de Anul Nou cu cafea-3
Tort de Anul Nou cu cafea-4
Tort de Anul Nou cu cafea-5
Tort de Anul Nou cu cafea-6
Tort de Anul Nou cu cafea-7
Tort de Anul Nou cu cafea-8
Tort de Anul Nou cu cafea-9
Tort de Anul Nou cu cafea-10
Tort de Anul Nou cu cafea-11
Tort de Anul Nou cu cafea-12
Tort de Anul Nou cu cafea-13
Tort de Anul Nou cu cafea-14
Tort de Anul Nou cu cafea-15
Tort de Anul Nou cu cafea-16
Tort de Anul Nou cu cafea-17
Tort de Anul Nou cu cafea-18
Tort de Anul Nou cu cafea-19

COMENTARII (13)

mihaelar63

mihaelar63 1

02.01.2016, 02:42

Am sosit si eu la tort bun

Bya Ralu

Bya Ralu 1

05.01.2016, 16:28

bun bun

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

05.01.2016, 17:23

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!