Tort de biscuiti

de cristina1985 in Torturi, 5 Sep 2015 | 5163 vizualizari

 

Am scris 900 g biscuiti, desi au intrat mai putin.Important este ca biscuitii sa fie mari.Un tort a iesit cu 5 straturi, iar celalalt cu 4 straturi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 900 g biscuiti mari
  • Crema:
  • 1 budinca vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 budinca ciocolata cu rom (nou aparuta)
  • 1/2 esenta rom
  • 2 pachete unt
  • 7 lg zahar
  • 1 l lapte
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 1 esenta rom
  • 4 lg zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Creme:  Se fac cele doua budinci, cum scrie pe plic: cea de vanilie cu 500 ml lapte, (3,5lg) zahar,un plic zahar vanilinat, iar cea de ciocolata, tot cu 500 ml lapte, zahar (3,5 lg),esenta rom.Cand cele doua budinci sunt caldute , se amesteca cu un pachet de unt fiecare (din care s-a scos apa).Se amesteca cu telul, pana nu se mai vede untul.

Sirop: Se fierbe 300 ml apa cu zahar.Cand s-a topit zaharul, se inchide aragazul si se pune esenta de rom.

Vor iesi doua torturi.Se aseaza pe un platou sau farfurii patrate, biscuitii care se stropesc (fiecare, cu o lingura) cu siropul racit.Se vor inmuia biscuitii doar daca sunt foarte tari. Se pune un strat de biscuiti, care se insiropeaza,apoi se pune crema de vanilie, urmeaza alt strat de biscuiti, care vor fi insiropati, crema de ciocolata si se continua pana se termina crema. Puteti face tortul mai inalt. Eu am preferat sa fac doua torturi.Se pastreaza la frigider, acoperite cu folie.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de biscuiti-0
Tort de biscuiti-1
Tort de biscuiti-2
Tort de biscuiti-3
Tort de biscuiti-4
Tort de biscuiti-5
Tort de biscuiti-6
Tort de biscuiti-7

COMENTARII (1)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

05.09.2015, 22:06

Rapid si super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!