Tort de ciocolata 2

de luminita20_2006 in Torturi, 22 Noi 2009 | 4513 vizualizari

 

e o combinatie ....cu crema de amandina

 

INGREDIENTE

blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri zahar
  • - 1 plic praf de copt
  • - 50 gr cacao
  • - 2 plicuri zahar vanilat
Crema:
  • - 200 gr unt
  • -200 gr zahar pudra
  • -3 linguri cacao
  • -3 galbenusuri
  • - esenta de rom
Sirop:
  • - 200 gr zahar
  • - 200 gr apa
  • -2 plicuri capucino clasic
  • - esenta de rom
Grlazura:
  • -150 gr smantana
  • - 50 gr zahar
  • - 35 gr cacao
Decor:
  • -1 ciocolata alba
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata 2:


Blat: Se separa galbenusurile de albus. albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cu albusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min.

Crema: untul trebuie sa fie molale dar nu topit o mixam bine pana ce devine o crema. Astfel aceasta se amesteca cu zaharul( de preferat pudra deoarece zaharul cristale se topeste mai greu si riscat sa ramana asa granulat) , cacao , galbenusurile si romul.

Siropul:Se pune intr-o cratita zaharul la caramelizat cand capata o culoare caramel se adauga apa se lasa sa fiarba un pic apoi se aduaga capucino si se opreste cand sa racit se aduga esenta de rom.

Glazura: se amesteca bine smantana cu cacao si zaharul sa nu ramana cocoloase.

Se taie blatul in 2 sau 3 si se insiropeaza. Se pune crema si la final glazura de cacao. Pentru decor am topit o ciocolata alba pe baie de abur. cand era moale am format cu ea diferite modele am dat la congelator a se racesca. CU ACESTEA AM DECORAT TORTUL













 

COMENTARII (4)

Michelle 1

22.11.2009, 22:23

arata bine

liana_geicu 1

22.11.2009, 23:41

aoleu, amandina este preferata mea!

luminita20_2006 1

23.11.2009, 12:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27