Tort de ciocolata

de Laly in Torturi, 20 Apr 2010 | 1482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • esenta rom,vanilie,lamaie
  • CREMA:
  • 500 ml frisca Hulala
  • 3 ciocolate amarui(eu am pusPrimola)
  • esente
  • SIROPUL:
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLATUL:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot.

Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Se adauga uleiul,esentele si se amesteca bine.

Se adauga faina cernuta cu cacaoa.Se amesteca cu o lingura de jos in sus.

Se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia  in ea.

Se da la cuptor pana se rumeneste usor.

Se scoate si se lasa la racit.

CREMA:

Se rupe ciocolata bucatele.Frisca se pune la fiert la foc mic intr-un vas cu fundul mai gros sa nu se afume.

Se adauga ciocolata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Se da la frigider pana se intareste.

Cand este tare se bate cu mixerul pana se umfla si capata o textura de crema fina.Se adauga esentele.

Se face un sirop care se lasa la racit.

Se taie blatul in 3 parti.Se insiropeaza primul blat,se adauga crema,blat,crema,blat si crema.

Se orneaza cu frisca colorata sau dupa imaginatia fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

In crema se pot pune si fructe din compot.

COMENTARII (3)

Rocsi

Rocsi 1

20.04.2010, 11:05

nadina73

nadina73 1

20.04.2010, 18:05

arat bine ,dar sectiune taiata?

nadina73

nadina73 1

20.08.2010, 00:30

am revenit cu furcile 5 la numar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!