Tort de ciocolata a la Silvia

de silvi0ara in Torturi, 8 Mar 2010 | 10423 vizualizari

 

Am mancat de 1 Martie o felie de Tort de ciocolata Genoise la Geet-Tea.Am tot cauta reteta pe internet,si cum nu am gasit-o am incercat sa il fac din ce am simtit eu ca s-ar potrivii cel mai bine,ca si gustul celui de la local.Singurul lucru care nu a fost la fel,a fost blatul.Dar asta e,a fost tare apreciat de familia mea.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua  
  • 125g zahar  
  • 50ml ulei  
  • 50ml lapte  
  • 2 linguri cacao  
  • 1 plic hahar vanilat  
  • o priza sare  
  • 150g faina  
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala  
  • ½ plic praf de copt  
  • Crema de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
  • 1 lingurita gelatina pudra
  • 200 ml lapte
  • 250 g frisca lichida
  • lichior de cafea dupa gust  
  • Crema de ciocolata cu ness café:  
  • 200 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
  • 1  lingurita gelatin pudra
  • 200 ml lapte
  • 250 g frisca lichida  
  • 1 lingurita cu varf de ness cafe
  • lichior de cafea dupa gust  
  • Crema de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba topita
  • 1 ½ lingurita  gelatina pudra
  • 125 ml lapte
  • 230 ml frisca lichida  
  • Glazura de ciocolata
  • 250 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao)
  • 165 ml frisca lichidă
  • 1 lingura miere
  • 42 gr unt moale
  •  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata a la Silvia:

Blat:

Se bat ouale cu praful de sare,zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza voulmul.Se adauga uleiul si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala si praful de copt.Se toarna aluatul intr-o forma de tort (26cm)tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Apoi se taie in doua


Cremele se fac pe rand, inainte de a fi puse pe blat,deoarece necesita timp de intarire.


Crema de ciocolata amaruie:


Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic.Se imparte ciocolata si frisca in doua parti egale.Jumatate din gelatin se toarna in prima jumatate de ciocolata topita,se adauga lichiorul si frisca batuta.

Spuma rezultata se lasa 5-10 minute la frigider sa se intareasca putin,apoi se toarna pe primul blat.Se lasa la frigider 20 de minute,apoi se scoate se pune al 2 blat,apoi spuma alba,care se face la fel ca cea de ciocolata.Se mai lasa la frigider inca 20 de minute si se pune al treilea strat de ciocolata pregatit la fel ca prima data,numai ca aici se aduga in plus lingurita de ness cafe.La final se imbraca tortul in glazura de ciocolata.Se orneaza dupa preferinta.


Glazura:


Intr-o craticioara se rupe ciocolata in bucati foarte mici,eventual o taiati cu cutitul. Se adauga frisca lichida, mierea si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata,amestecand mereu,sa nu o lasati sa fiarba.Cand s-a topit toata ciocolata se pune untul si se da la o parte de pe foc.Se omogenizeaza bine.Se toarna apoi peste tort.Se lasa la figider pana ce se intareste.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata  a la Silvia 21071
retete culinare - Tort de ciocolata  a la Silvia 21073
retete culinare - Tort de ciocolata  a la Silvia 21074
retete culinare - Tort de ciocolata  a la Silvia 21075
retete culinare - Tort de ciocolata  a la Silvia 21076
retete culinare - Tort de ciocolata  a la Silvia 21077
retete culinare - Tort de ciocolata  a la Silvia 21078
retete culinare - Tort de ciocolata  a la Silvia 21079
retete culinare - Tort de ciocolata  a la Silvia 21080
retete culinare - Tort de ciocolata  a la Silvia 21081
retete culinare - Tort de ciocolata  a la Silvia 21082

COMENTARII (11)

silvi0ara 1

09.03.2010, 11:11

Cum de nu,va servesc pe toate cu cea mai mare placere.Ma bucur ca va place.

adnas54 1

09.03.2010, 18:27

daca a mai ramas o felie si pentru mine,,,,

epurasha2bb 1

07.04.2010, 15:20

super arata !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!