Tort de ciocolata cu crema Chantilly

de Micutza Luana in Torturi, 2 Mar 2014 | 4283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 linguri de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 50 gr ciocolata rasa .
  • Pentru crema Chantilly
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg faina
  • 5 lg zahar
  • 400 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • un zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema Chantilly de ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg faina
  • 5 lg zahar
  • un vahar vanilat
  • 400 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
  • Glazura
  • 120 gr ciocolata
  • 2 lg apa
  • 2 lg ulei
  • un borcan de compot de visine fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema Chantilly:

Blatul 

Se separa ouale . Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine o bezea.

Galbenusurile se bat binecu  restul se zahar si se adauga treptat peste albus amestecand cu o spatula .

Rand pe rand se adauga restul ingredientelor respectiv zaharul vanilat, laptele, faina, praful de copt, cacao, ciocolata rasa si la urma mierea.

Tapetam  tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt si dam blatul la cuptor circa 35 minute. Cand este gata se da la rece ,pentru a taia in  3 parti egale.

Intre timp pregatim crema Chantilly de vanilie 

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul. Faina se amesteca cu laptele pentru a nu ramane cocoloase. Se adauga laptele peste galbenus. Compozitia o punem intr-o craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit crema batem frisca si o incorporam peste crema .

Crema chantiilly de ciocolata 

Procedam la fel ca si la cea precedenta doar ca adaugam cicolata topita la baine-marie .

Pentru glazura de ciocolata topim ciocolata la baine-marie cu apa si uleiul .

Visinele le lasam intr-o sita la scrus.

Incepem asamblarea .

Peste primul blat punem crema de vanilie si visinele. Adaugam al 2 lea blat si punem crema de ciocolata. Adaugam si al 3 lea blat peste care punem glazura .

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata cu crema Chantilly-0
Tort de ciocolata cu crema Chantilly-1
Tort de ciocolata cu crema Chantilly-2

COMENTARII (25)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

03.03.2014, 11:24

deyu ma bucur

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

03.03.2014, 13:52

Foarte bun!

Micutza Luana

Micutza Luana 1

03.03.2014, 17:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01