Tort de ciocolata "Dots" cu visine din alcool

de cristinne in Torturi, 16 Noi 2010 | 5329 vizualizari

 

I-am spus Dots pentru ca seama a foarte bine la gust cu celebrele batoane de branza cu ciocolata Dots, avand in vedere ca are in compozitie crema de branza si cicocolata, atunci asocierea este zic eu binemeritata.

 

INGREDIENTE

  • crema de branza:
  • 500 gr (2 cutii de mascarpone);
  • oua: 3 buc;
  • zahar: 7 linguri;
  • visine din alcool (din visinata): o chesea;
  • iaurt: 1 buc (150gr)
  • biscuiti:250 gr (2 pachete de petit beurre);
  • unt: 100 gr;
  • cacao: 2 ingurite;
  • faina: 2 linguri
  • ciocolata fulgi (eu am ras 2 tablete): 200 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata "Dots" cu visine din alcool:

Am facut blatul, sfarmand biscutii si amestecandu-i cu cele 2 lg de cacao, 2 lg de zahar si untul topit. I-am pus in forma de tort. Separat am amestecat crema de branza cu restul de zahar (l-am facut pudra), iaurtul si am adaugat apoi rand pe rand cate un ou, amestecand f bine dupa fiecare, la sfarsit apoi si cele 2 linguri de faina. La final am adaugat jumatate din fulgii de ciocolata si visinele din alcool (fara samburi), amestecand usor. Am pus amestecul in forma de tort peste blatul de biscuiti. l-am introdus in cuptorul preincalzit timp de 10 minute la foc iute: 240 de grade, apoi inca 50 de minute la foc mic (120 de grade). Tortul e gata cand branza nu mai danseaza in forma si cand se aureste usor la suprafata. Se poate incerca de asemenea cu scobitoarea.

Se scoate si se lasa la racit.

 Primul tort eu l-am ornat cu glazura de ciocolata (am topit la microunde ciocolata cu un pic de lapte, un cub de unt si 2 linguri de lichior). Am batut cu telul si am intins-o peste tort.

Al 2 lea tort a iesit cam uratel (pt cal-am scos mai greu din forma si nu l-am lasat sa se raceasca) si l-am ornat ca sa nu se vada cu frisca  si cu fulgi de ciocolata intregi).

Se consuma rece si este Dots veritabil!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63263
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63264
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63265
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63266
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63267
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63268
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63269
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63270
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63271
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63273
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63274
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63275
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63276
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63277
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63278
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63279
retete culinare - Tort  de ciocolata "Dots" cu visine din alcool 63280

COMENTARII (9)

divainbucatarie 1

16.11.2010, 21:27

Pare delicios!

lilik 1

17.11.2010, 00:44

ce bun tre sa fieee

vanilla 1

19.11.2010, 14:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S